Пространството за свободно движение в Европейския съюз и други държави

...
Пространството за свободно движение в Европейския съюз и други държави
Коментари Харесай

Макрон ще ремонтира Шенген. Къде остава България?

Пространството за свободно придвижване в Европейския съюз и други страни на Стария континент, известно като Шенген, би трябвало да се ръководи чрез постоянни министерски срещи сходно на еврозоната. Чисто новата концепция показа френският президент Еманюел Макрон, като посочи, че това може да стартира още идващия месец.

За България и Румъния, които още не могат да се доберат до пълноправно участие в зоната, към този момент нищо...

Пред министрите на правораздаването и вътрешните работи от Европейски Съюз Макрон предложи основаването на Шенгенски съвет - орган, който ще преценя по какъв начин действа пространството за свободно придвижване, ще взема общи решения и ще улеснява съгласуването на дейностите при рецесии.

" Този Съвет може да стане лицето на мощна, предпазена Европа, която е спокойна за контрола по границите си, а затова и за ориста си ", сподели Макрон при посещаване в град Туркоен, Северна Франция.

Той означи, че Съветът може да бъде основан още на идната среща на министрите на правораздаването и на вътрешните работи на 3 март.

" Длъжни сме да реформираме Шенген. Не може да има независимост на придвижването, в случай че не направляваме външните си граници ", съобщи той.

Франция предложи също основаването на механизъм за незабавно реагиране, който може да бъде задействан при пораждане на опасност за външните граници на съюза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР