Двамата лидери са провели вчера телефонен разговор, в който са

...
Двамата лидери са провели вчера телефонен разговор, в който са
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и Мексико се разбраха за нови мерки по границата срещу мигрантите

Двамата водачи са провели през вчерашния ден телефонен диалог, в който са се обединили към концепцията да наредят на държавните управления си да вземат ограничения за понижаване на броя на противозаконните прекосявания на границата, както и да извърнат внимание на икономическите проблеми и на проблемите в областта на сигурността, които карат хората да мигрират.

" В кратковременен проект двамата водачи подредиха на екипите си в областта на националната сигурност да работят дружно в името на незабавното използване на съответни ограничения, които доста да понижат броя на противозаконните прекосявания на границата ", се споделя в взаимното изказване на Байдън и Лопес Обрадор.

Демократът Джо Байдън, който ще се бори за преизбиране като президент на изборите в Съединени американски щати на 5 ноември, през последните месеци възприе по-твърда линия във връзка с граничната сигурност, откакто имиграцията се трансформира в една от главните тематики за американските гласоподаватели, написа Българска телеграфна агенция.

Републиканците, в това число някогашният президент Доналд Тръмп, подлагат на критика президента, като настояват, че той не се оправя с противозаконната имиграция.

Американската гранична работа залови през декември рекордните 250 000 противозаконни мигранти, напомня Ройтерс, като отбелязва, че през идващите месеци броят на задържаните мигранти е понижен - през март те са били 137 000.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР