Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо

...
Община Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Христо
Коментари Харесай

С празнична литургия и тържествена сесия Павликени чества своя празник

Община Павликени инж. Емануил Манолов, ръководителят на Общинския съвет Христо Кавалски и заместник-кметовете инж. Анастасия Вачева и инж. Албена Петрова възпламениха свещи за благополучие на античния и безконечен град. Те сервираха и цветя пред монумента на Св. Петър и Павел – покровителите на град Павликени.
Д-р Васил Драганов е новият почетен жител на Павликени. Той получава званието посмъртно. Решението одобриха членовете на Общинския съвет по време на Тържествена сесия, на която специфичен посетител беше заместител регионалният шеф Ивета Кабакчиева.
„ За първи път преди 77 години нашите предшественици се поздравяват с купата жител на град Павликени. От тогава до ден сегашен датата 29 юни е празник за нашият град. Павликени получава този законов статут през 1943 година и от този момент всеки ден се развива и го пази с напъните на доста надарени, честни и мъдри хора “, сподели в формалното си слово ръководителят Христо Кавалски. „ Всяка година с единогласие отличаваме изявените наши съграждани, съдействали за богатството и славата на Павликени. И през днешния ден показваме нашето самопризнание към една светла персона от нашия град! “, акцентира Кавалски.

Д-р Васил Драганов е роден на 09 юни 1953 година в Павликени в фамилията на Иван и Снежинка Драганови. През 1974 година е признат да учи медицина в МИ - Плевен. В Института среща своята брачна половинка Валя Христова.
От 1986г. доктор Васил Драганов стартира работа в МБАЛ-Павликени (тогава Общинска болница Павликени). До последния ден от своя живот той е предан на работата си във вътрешно и интензивно поделение. Изключителен експерт в образната и функционална диагностика.
От основаването през 2000 година работи и в МЦ „ Медиана “ като експерт вътрешни заболявания.
Неуморно и безрезервно доктор Драганов непрекъснато полагаше грижи за своите пациенти. Спасяваше животи, даваше сили на пациентите да преборват заболяването, тъкмо когато тя изглеждаше непобедима, вдъхваше силата, от която са имали потребност да продължат. Със своята отдаденост доктор Драганов заслужи респект, почитание и благодарност освен на лекарската гилдия, само че и от обществеността и пациентите. „ Това е индивидът, който даваше топлината и грижата, нужни за подобряването на целия развой на лекуване. Грижата за здравето и живота на своите пациенти доктор Драганов правеше с голямо предпочитание и обич, по тази причина ще остане един от най-уважаваните лекари в Павликени, оставил отпечатък в спомените на генерации павликенци “, стимулира предлагането си кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Пред постройката на Община Павликени се състоя публична гала по повдигане на знамената на Република България, Европейския съюз и град Павликени.
В формалното си слово кметът инж. Манолов уточни, че празникът тази година идва в изключително време. „ Това време сподели още веднъж мощния дух на града ни, зареден от генерации павликенчани със силата да се борят за концепциите и фантазиите си и да не стопират, до момента в който не ги реализиран. Да се оправят в сложните времена. И да мислят за себе си като общественост от хора със споделени цели. Дори и пред лицето на световна пандемия “, сподели градоначалникът.
Празничният ден продължава с тържествена гала по връчване на плакета за почетен жител от 20:30 ч. в Летен спектакъл „ Никола Гюзелев “. Там кметът на община Павликени ще се обърне със слово към жителите. Церемонията ще приключи с концерта на Фолклорен отбор „ Филип Кутев “. Входът за събитието е свободен.
Община Павликени приканва жителите, които желаят да вземат присъединяване и да бъдат аудитория на празничните прояви, да съблюдават всички ограничения за сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР