Пропадна заседанието на Народното събрание. Депутатите събраха необходимия кворум, за

...
Пропадна заседанието на Народното събрание. Депутатите събраха необходимия кворум, за
Коментари Харесай

Пропадна заседанието на Народното събрание

Пропадна съвещанието на Народното събрание. Депутатите събраха нужния кворум, с цел да стартират гласуването на своята стратегия, при нейното гласоподаване обаче стана ясно, че кворум няма. 79 депутати бяха „ за”, „ против” – 6, а 123 се въздържаха. Те са от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. По този метод програмата в Народното събрание не мина, което значи, че депутатите нямат по какво да работят тази седмица.

Председателстващ беше Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, който съобщи от трибуната, че може би за първи път се изпада в тази обстановка, след което взе решение да закрие съвещанието. Очаква се да има председателки съвет, на който парламентарните групи да се схванат какво ще вършат, разкрива " Нова телевизия ".

По устав една от опциите е ръководителят на Народното събрание Ива Митева да свика изключително съвещание, на което още веднъж да бъдат гласувани съответните точки. По стратегия беше заложено да се гледат измененията в правилника на Народното събрание, предлагането на „ Има подобен народ” за понижаване на дотацията от 8 на 1 лев, както и измененията в Изборния кодекс, които през вчерашния ден минаха на второ четене в Правната комисия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР