Промените в данъчните закони влязоха на първо четене в бюджетната

...
Промените в данъчните закони влязоха на първо четене в бюджетната
Коментари Харесай

Данъчните промени влязоха на първо четене в бюджетната комисия

Промените в данъчните закони влязоха на първо четене в бюджетната комисия на Народното събрание.

Шестте данъчни закона би трябвало да бъдат признати преди внасянето на бюджета за следващата година в Народното събрание. Те обаче съдържат редица противоречиви оферти като налог върху бакшишите, така наречен " бонус - донос ", връщане на пари от бюджета при вписване на касови бележки, покачване на локалните налози и основният въпрос - за връщане на Данък добавена стойност на 20% за ресторантьорите.

Именно за налога върху бакшишите ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов съобщи, че това даже механически няма по какъв начин да стане.

" Ние няма по какъв начин да знаем какъв брой бакшиш има сервитьор или камериерка. Това е акт сред клиент и служащ ", разяснява той.

Алибегов добави, че не вижда нито една мярка за изсветляване на бизнеса в пакета промени на Министерски съвет.

В зала участват работодателските организации, синдикатите и браншовите организации.

Пакетът данъчни закони към този момент беше разискван на Национален съвет за тристранно съдействие и не беше реализирано единодушие.

Преди седмица при представянето на бюджета от финансовия министър Асен Василев стана ясно, че ГЕРБ-СДС няма да го поддържат, Движение за права и свободи се оповестиха против част от измененията и изиска в него да бъдат вписани предпочитаните планове за всяка община. От Българска социалистическа партия, Възраждане и Има Такъв Народ бяха безапелационни, че няма да поддържат бюджета.

Параметрите в направената от финансовото министерство план-сметка за следващата година плануват 77.7 милиарда лева доходи, 83.8 милиарда лева разноски, Брутният вътрешен продукт от 205.8 милиарда лева, растеж на Брутният вътрешен продукт - 3.2%, средногодишна инфлация от 4.8%, недостиг - 3%.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР