Пролетна музикално-танцова плетеница ще поднесат младите таланти от НУИ Добри

...
Пролетна музикално-танцова плетеница ще поднесат младите таланти от НУИ Добри
Коментари Харесай

Музика и танц се вплитат в „Цветен концерт“ днес във Варна

Пролетна музикално-танцова плетеница ще поднесат младите гении от НУИ „ Добри Христов “ на 28 април, неделя, от 11 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

На самия празник Цветница възпитаниците на НУИ „ Добри Христов “ ще зарадват младата варненска аудитория с пролетното въодушевление на един цветен и разнолик концерт от поредицата „ Варненско лято за деца “, учебен модул от програмата на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “.

Събитието е взаимен план на НУИ „ Добри Христов “, Община Варна и Българска национална телевизия Варна и е продължение на поредицата „ Приказките на Госпожа Виола “. Концертът ще бъде на 28 април от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Музика и танц от разнообразни столетия и стилове се сплитат в празничната стратегия, наречена „ Цветен концерт “. Водещ ще бъде обичаната от децата на морския град Госпожа Виола - шефът на НУИ “Добри Христов ” Румяна Петрова. Ще прозвучат шедьоври на класическата, актуалната и фолклорната музика, съпроводени с доста танци.

От именитата опера „ Бохеми “ на Пучини до обичани песни от българската и международната сцена, от емблематични български традиции като Лазаруване до известна музика от анимационни филми – всичко това ще показват учениците от Националното учебно заведение по изкуствата във Варна на своя “Цветен концерт ”.

На сцената ще излязат Младежкият симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов, Духовият оркестър с диригент Любо Александров, Детският национален оркестър с диригент Недко Царев, Ансамбъл “Виолино ” с началник Антоанета Илиева, Кавалджийска група с началник Николай Докторов, танцови сформира - балет, български танци и мажоретки, както и солови реализатори - инструменталисти, артисти и танцьори от най-малките до най-големите възпитаници.

С заричане за цветно въодушевление в празничния ден с тази богата палитра от музика и танци, надарените възпитаници ще споделят своите достижения с варненската аудитория.

Началото на спектакъла “Цветен концерт ” е в 11 часа, в неделя, 28 април, в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Билетите са по 5 лева за възрастни, по 2 лева за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 7 години е безвъзмезден. Билети от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от уеб страницата на Фестивалния комплекс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР