Прокурор, много близък до Иван Гешев, е замел следите при

...
Прокурор, много близък до Иван Гешев, е замел следите при
Коментари Харесай

СУПЕР СКАНДАЛ: Прокурор на Гешев иззел телефон от ПТП-то на „Черни връх“, свързващ Георги Семерджиев с върховете на Темида

Прокурор, доста непосредствен до Иван Гешев, е замел следите при злокобната злополука на софийския бул. „ Черни връх “, при която надрусания дилър Георги Семерджиев умъртви две млади дами, научи Narod.bg.

Магистратът, чието име е Адалберт Кръстев, се появил изведнъж на мястото на ПТП-то и евентуално е иззел мобилен телефон, който би могъл да свърже изрода Семерджиев с най-високите равнища в Темида.

Такава теза застъпи и криминалистът Иван Савов пред Нова. По думите му протекциите над Георги Семерджиев са били на по-високо равнище в йерархията на Министерство на вътрешните работи.

Преди ден служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че Семерджиев е бил защитаван от десетки служители на реда.

„ Това е доста огромно леке върху системата на Министерство на вътрешните работи и върху полицията в частност “, сподели Иван Савов във връзка резултатите от тази инспекция.

Според него обаче това е единствено върхът на айсберга и най-лесното, което е можело да се установи. „ Да кажем, че служителите на реда са отговорни. Не ги извинявам никога, само че съгласно мен в действителност тук е имало подкрепи от по-високо “, твърди Савов.

Реклама

„ Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал опиати и то не на дребно, а на едро. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите.

Много е евентуално тъкмо по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, с цел да може да си разрешава тези произволи. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско равнище “, сподели още криминалистът.

По думите му няма по какъв начин да бъде пуснат извършител единствено с административно наказване, без управителен чиновник да го позволи.

Савов сподели още, че военният прокурор, за който стана ясно, че незабавно след злощастната злополука на бул. „ Черни връх “ е бил на мястото на случая, се е опитал да укрие нещо. Според него евентуално става въпрос за мобилен телефон или друга улика, която би могла да свърже Георги Семерджиев с избрани лица.

Възможно е военният прокурор да е минавал от там като инцидентен жител. „ Моята догадка е, че някой го е изпратил там, с цел да види какво се случва. И тук към този момент нещата излизат отвън Министерство на вътрешните работи и въпросът е дали въпросното лице Семерджиев не е обвързван с по-високите етажи на властта. Този боен прокурор е доближен до основния прокурор. Всички го знаят “, акцентира криминалистът.

На 17 юли отново пред Нова Савов посочи, че униформените чиновници на Министерство на вътрешните работи нямат право да създадат каквото и да било против прокурора. „ Той – бидейки магистрат – има правото да се намесва в границите на произшествието.

Едва по-късно идва автомобил от 4-о районно, ръководен от Мирослав, приятелят на Симона. И по-късно идва и самата Симона Радева. Тя е била цивилна и с персоналния си автомобил и стои там към 40 минути. Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си приказва с тях и по-късно си потегля ”, съобщи той.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР