Прокуратурата в Горна Оряховица разследва случай на сексуално посегателство върху

...
Прокуратурата в Горна Оряховица разследва случай на сексуално посегателство върху
Коментари Харесай

Изнасилиха петокласничка

Прокуратурата в Горна Оряховица проверява случай на полово посягане върху петокласничка от възрастен мъж в Лясковец, която е родила дете преди месец, оповестява " Труд ". За скандалния случай с 12-годишната В. А. С., която е едно от 12-те деца на оскъдно ромско семейство, описа нейният брат Християн. Многолюдната фамилия на жертвата живее в Лясковец, а момичето е учило до напредването на бременността през тази пролет в междинното учебно заведение в града.

Според брат й, момичето не съобщило за позорния случай и крило бременността си до април, когато получило болки в корема и повръщане. Близките му го завели тогава в Спешна помощ в железничарския град, където станало ясно, че е бременно, а след това и в Акушеро-гинекологичното поделение на горнооряховската болница, където пък медиците открили с акуратност, че плодът е към този момент на шест месеца.

По думите на 29-годишния Християн чак тогава било открито, че през зимата сестра му била пресрещната на улицата в Лясковец, завлечена в една къща, където била пребита и изнасилена от мъж на към 60 години. Тогава обаче петокласничката не съумяла да опише трагичната история, защото е глухоняма и със междинна степен на умствена назадничавост. С нея обаче успявала да комуникира само майка и, която я разпитвала за какво е удряна, само че ученичката мълчала.

Веднага откакто се схванало какво тъкмо се е случило, роднините на В. подали тъжба в полицията в Горна Оряховица. Пред служители на реда и дознатели петокласничката посочила къщата на насилника в Лясковец. По думите на брата става дума за мъж от богат ромски клан. Семейството на насиленото момиче наело и юрист от Горна Оряховица, провели се неколкократно срещи със чиновници на отдел " Закрила на детето “ и психолози. Ученичката била спряна от учебно заведение и изкарала бременността си до деветия месец у дома, скрита от непознати очи.

На 1 септември тя родила във великотърновската болница крепко момиченце. След намесата на обществените служащи от отдел " Закрила на детето “, бебето било обещано за осиновяване и даже към този момент е настанено в приемно семейство в Бяла. " Имахме подобен такъв случай в нашето учебно заведение, момичето прекъсна учебно заведение “, признаха и учители от лясковското школо. Според тях то живее в семейство със комплицирано обществено състояние от 14 души. В учебното заведение учи и по-малката сестра на жертвата.

" Всички документи са в юриста и в отдела за протекция на детето, от полицията мислят, че търсим пари, няма кой да желае сметка от насилника! Казаха, че ще вършат ДНК тест, нищо не се случва към този момент месец “, твърди Християн. От Районната прокуратура в Горна Оряховица потвърдиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.151 от Наказателен кодекс за съвъкупление с малолетно лице, само че без проявено принуждение. По проблема е разпоредена експертиза за определяне кой е бащата на новороденото.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР