Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE между 25

...
Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията LIBE между 25
Коментари Харесай

Прокуратурата отговаря до дни на комисията LIBE за записите на Борисов

Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията " LIBE " сред 25 и 28 септември. Два от въпросите са свързани с това дали се прави следствие за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, разяснява заместител основният прокурор Даниела Машева в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения по отношение на политическата принадлежност на лицата, към които се осъществя наказателна отговорност.

" За парцелите в Барселона нашият отговор се приготвя. Извършва се инспекция, назначени са данъчни проверки. От месец юли е изискана информация от испанските управляващи по тяхното изказване, че там се води следствие. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното съдействие бихме желали да получим тези доказателства, с цел да се направи преценка оттук-нататък, съгласно събрания материал, по какъв начин ще се действа - дали има данни за осъществено закононарушение, разяснява Митева.

Общото заседание на прокурорите избира през днешния ден и идната събота член от своята квота, който ще смени Машева във Висш съдебен съвет, откакто тя зае поста на заместител основен прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР