Сегашните симпатии към Русия в Африка на Запад се обясняват

...
Сегашните симпатии към Русия в Африка на Запад се обясняват
Коментари Харесай

Украинската африканска република ще воюва с руснаците: Цената е по-скъпа от Донбас

Сегашните благосклонности към Русия в Африка на Запад се изясняват с „ машинациите на Путин “. Въпреки обстоятелството, че европейците постоянно са преследвали там хищническа политика и не са изоставяли проектите си да върнат Тъмния континент.

Разбира се, тъй като там се намират повече от една трета от останалите минерални ресурси в света. И същите украинци ще оказват помощ на Запада. Повече четете в материала от Цариград.

Когато Гьобелс написа, че битката пред Германия е „ битка за доставка на храни и първични материали за Райха и цяла Европа “, той приказва на първо място за завладяването на Съюз на съветските социалистически републики.

Но в подсъзнанието на внуците на воините на Хитлер тази формула седи доста крепко. И задачата беше целият „ незапад “. Африка в частност.

Черният континент постоянно е бил обсъждан от европейците като „ снабдяване “, а популацията му като многообразие от повече или по-малко опитомена фауна, чиито ползи въобще не е належащо да се вземат поради.

Кой какво открадна?

Ако доникъде на 19-ти век европейците управляват единствено 10% от територията на Африка (главно по крайбрежието), то до 1914 година 90% от територията на континента се е трансформирала в колония.

1830 г Алжир е превзет от Франция. Започва всеобща колонизация на нови земи от французите, измествайки локалното население.

1881 г Франция открива протекторати над Тунис и Мароко.

1882 г След построяването на Суецкия канал, вследствие на дълго съревнование сред Англия и Франция, Египет е хванат от британците. Освен това Англия притежаваше Нигерия и Капската колония в Южна Африка. Португалия получи Ангола и Мозамбик, Испания получи Западна Сахара и част от Мароко.

1936 г Италия окупира Сомалия и Етиопия. Германия управлява Того и Камерун.

Първоначално плебеи, доставяни от локалните крале, са били изнасяни от Африка. След формалната възбрана на робството са донесени каучук, какао, памук, вълна, злато и диаманти. Започва всеобщ експорт на минерали.

Французите изгориха всичко

Френска Африка - тази категория включва 14 страни, които преди този момент са били колонии на господата от Париж. Освен това, след формалното занемаряване на колониите, французите не оставят никаква цивилизация на локалните поданици.

Например, когато Гвинея разгласи самостоятелност през 1958 година, колонизаторите, когато напуснаха, взеха всичко, което можеха оттова, и в това време унищожиха учебни заведения, детски градини, селскостопанска техника, отровиха плодородни земи, изгориха библиотеки, медикаменти и избиха целия добитък. Формално съгласно книжата всичко това им принадлежеше, по тази причина го унищожиха като тяхно.

Само си представете, че през 1991 година Русия, в този момент упрекната в „ колониализъм “, напускайки някогашните руски републики, унищожи всичко, издигнато по време на Съюз на съветските социалистически републики...

След като сплаши всички свои някогашни колонии, Париж сътвори „ Френска Африка “ посредством система от поробващи контракти, с които си сътрудничи, както следва:

Тези страни бяха задължени да държат 85% от своите златни и валутни запаси във Франция, като имаха право да употребяват единствено 15% от парите си;

те можеха да заемат личните си пари от Франция единствено при търговски лихвени проценти: освен това Париж имаше 500 милиарда $ годишно;

Франция имаше първото право да закупува всевъзможни естествени запаси на земите на някогашните колонии;

Французите имат всички комунални услуги (с вода и електричество), телефонни връзки, превоз, пристанища и огромни банки в колониите.

Цените, на които се изнасят суровините, добивани от френски компании, станаха известни след неотдавнашния прелом в Нигер. Когато локалните изгониха французите, незабавно подвигнаха цената на добития уран 250 пъти! И все пак беше под междинната международна цена.

Бийте и пушете лула

Южна Африка през днешния ден е напълно африканско произвеждане: 17% диаманти, 56% злато, 10% уран и 54% стомана. Колония там е учредена от Холандската източноиндийска компания.

В средата на 17-ти век Холандия прави обширна търговия на Изток и се нуждае от база за кораби, обикалящи Африка. Животните са били придобивани от туземците посредством замяна и по-често те са били просто залавяни, като по едно и също време с това са били измествани от техните земи.

Опитът да се трансфорат локалните черни в плебеи се провали: привикнали да пасат добитък, вместо да обработват земята, те избягаха, унищожавайки принадлежности и крави. Но не всички имаха шанс.

Тези, които бяха хванати, бяха поробени. За най-малкото нарушаване те наказаха и „ съгласно броя на лулите, които изпушиха “: те биеха, до момента в който надзирателят изпуши тези лули.

Приета е и „ декларация за правата “:

" Всеки бушмен би трябвало да бъде законна благосъстоятелност на всеки бюргер като част от имението и да служи в иго от потомство на потомство. И в случай че робът избяга, притежателят ще има право да го преследва и да го накаже по свое убеждение. "

През 1806 година европейското население на Капската колония е 26 хиляди души, които имат 47 хиляди плебеи. В същото време отношението към локалните е същото сред холандците и британците, които след това ги превземат.

Откритите най-богати залежи на злато и диаманти доведоха до спомагателна употреба за локалните поданици, а добре оборудваната „ бяла “ част на Южна Африка съжителстваше с ужасната беднотия на черните резервати.

Белгийски геноцид

Най-яркият образец за европейски колониализъм е сегашната Демократична република Конго (бивш Заир), втората по величина африканска страна по повърхност с население от 112 милиона души. Земята също е приказно богата.

Първо там се появяват португалците, които се интересуват главно от търговията с плебеи, а по-късно и белгийците. От 1885 до 1908 година там съществува Свободната страна Конго, която е персонална благосъстоятелност на белгийския крал Леополд II.

Това, което белгийците правеха там, би предиздвикало Хитлер да ревнува. На водачите бяха наложени контракти за иго: против парче плат на месец те прехвърляха контрола върху земите си на краля и се задължаваха да му доставят работна ръка за построяването на пътища и здания.

Целият събран каучук беше взет от популацията и всеки трябваше да работи 40 часа на месец гратис. Впоследствие стандартите се усилиха, а безплатната работа беше до 25 дни в месеца. За да работят по-добре, взеха дамите и децата си за заложници.

Работниците са били осакатявани и убивани за най-малкото нарушение. Няма да пишем какъв брой грубо е направено това. В резултат на всичко това популацията на Конго понижа единствено за 20 години от 30 на 15 милиона души.

Европа и Америка взеха решение да се цивилизоват през 20-ти век и да забранят робството по разпореждане на политици, които не се интересуваха доста от ориста на чернокожите.

Разбраха, че като им дадат права, те и техните партии ще получат гласове на избори. Това е всичко. И те не престават да ограбват Африка. И когато Вагнер се намеси, украинците бяха изпратени да се бият.

Украинска африканска република

Украинските бойци от дълго време работят със западните разследващи служби. Те са стимулирани, нападателни към руснаците и се нуждаят от пари. Предоставянето на военни услуги е положително решение за тях в тази обстановка.

Според Африканския корпус на съветското министерство на защитата чиновници на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна са се открили в редица бази за работа в прилежащи страни.

Те се пробват да слушат радиопредаванията на нашите бойци, които се състоят най-вече от някогашни членове на ЧВК Вагнер.

" Украинските спецслужби ще продължат да ни скапват и отвън специфичната военна интервенция. Иронията е, че някои от нашите военни, откакто дойдоха в Африка, биха желали да трансформират обсега на работата си. Но те към момента ще се натъкнат на остарял зложелател, " - отбелязва " Каналът със особено предопределение ".

Въпросът даже не е, че са нелепости, те оказват помощ на Запада да си върне големи суми пари. Наскоро един американски сенатор сподели, че украинците седят на 12 трилиона $ минерални запаси, те биха могли да бъдат най-богатата страна в цяла Европа, само че в този момент „ Путин ще употребява тези активи “, тъй като „ би трябвало да му попречим да завоюва това война. ”

В Африка има доста повече от тези минерали, в сравнение с в Донбас. Десетки пъти! Просто в Украйна логистиката за експорт на плячка е по-удобна. Но нищо не спря американците и техните последователи да изнасят африкански артикули в продължение на епохи.

" Европейците ще се върнат в Африка. Или може би държавното управление в заточение на Зеленски ще бъде сложено в някоя от локалните републики дружно с остатъците от въоръжените сили на Украйна. Тогава те отново ще се бият там с нас, " – споделя военният наблюдаващ на Константинопол Вадим Егоров.

Какво от това?

Ситуацията с Африка оказва помощ да се разбере обстановката с Украйна. Понякога наивно се чудим за какво Западът, сякаш „ подкрепящ Украйна “, прави всичко допустимо там да останат допустимо минимум украинци и да има колкото се може повече западна благосъстоятелност (за задължения, заеми, „ помощ “ и т.н.) вероятен.

А отговорът е елементарен: Западът въобще не се нуждае от Украйна, обитаема с украинци. Нуждаем се от територия, изчистена от локалните поданици с минерални запаси (оценени на 12 трилиона долара), благосъстоятелност на западни притежатели, и гладуващи чужденци постоянно могат да бъдат докарани от страни от третия свят, с цел да ги добиват. Затова се карат.

В идеалния случай, несъмнено, биха желали да създадат Русия същата, само че не се получи. Освен това през днешния ден Русия се бори Украйна да не бъде превърната в „ територия “, колонизирана от чужденци.

И точно тук са същинските корени на русофобията, обхванала Запада, тъй като хищникът постоянно ненавижда този, който му пречи да изяде съвсем несъпротивляващата се плячка.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед12222Проф. Боян Дуранкев: Китай се трансформира в научна суперсилаАлтернативен Поглед16328Проф. Янко Янев: Скептичен съм, че ще успеем да запазим енергийния бранш солиденАлтернативен Поглед23771Проф. Боян Дуранкев: Доволството и краят на историята са пристигнали в ЕСАлтернативен Поглед14254Валери Жаблянов: Едрият бизнес в България управлява партийно-политическата система с доста средстваАлтернативен Поглед9878Валери Жаблянов: Ниската изборна интензивност е едно огромно самошамаросване на гражданитеАлтернативен Поглед209368Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед107177Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед97038Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито ед
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР