Италия е поискала от Google да плати данъци и глоби

...
Италия е поискала от Google да плати данъци и глоби
Коментари Харесай

Италия обвини Google, че не е платила данъци и глоби в размер на 1 млрд. евро

Италия е поискала от Гугъл да заплати налози и санкции на стойност 1 милиард евро, оповестява Ройтерс, като се базира на свои източници. Преди седем години компанията към този момент трябваше да позволи огромен данъчен спор с управляващите в Рим.

„ Ние съблюдаваме данъчните условия във всички страни, в които работим, в това число Италия. Сътрудничим си с управляващите. “

заяви представител на Гугъл пред Ройтерс

Междувременно данъчната работа на Италия е почнала „ спортен “ развой с компанията, който може да приключи или със съглашение или с пълностоен правосъден развой. Разследването е почнало през декември 2022 година, а исковете против Гугъл обгръщат интервала от 2018 до 2022 година, прецизира един от източниците.

Според версията на прокуратурата на Милано, която прави инспекцията, Гугъл не е заявила получените в Италия приходи и не е платила налози върху тях. Подобни искания са предявявани от управляващите на страната и предишния път, като се разграничават единствено основанията за обвиняването. През 2017 година Гугъл беше принудена да заплати 306 милиона евро налози, защото имаше чиновници, работещи в страната и беше открито, че има непрекъснат обект. Сега основанието е наличието в Италия на цифровата инфраструктура на Гугъл, която разрешава на компанията да работи и да генерира доходи.

Същото се отнасяше и за данъчните искания на италианските управляващи към Netflix, които платформата неотдавна уреди. Ако и Гугъл се съгласи да уреди данъчните искания, сходни обвинявания ще бъдат повдигнати против всички мултинационални компании, които са на прицел в италианската прокуратура.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР