Столицата на Украйна Киев и други градове са засегнати от

...
Столицата на Украйна Киев и други градове са засегнати от
Коментари Харесай

Въпреки войната: Украинци отбелязват традиционен летен фестивал

Столицата на Украйна Киев и други градове са наранени от постоянни спирания на електрозахранването и остават под нощен комендантски час. Хората поддържат на телефоните си приложение за въздушно нахлуване, с цел да наблюдават заплахата от съветски ракетни удари. Това, обаче, не ги стопира да продължат естественият метод на живот. Те означават третото си лято по време на война с фестивали, които включват национални танци, декорация с цветя и скачане върху огньове. 
Днес плетем венци, скачаме през огъня, танцуваме доста и пеем. Това ни носи огромна наслада и прекарваме времето си дружно със фамилията, околните и приятелите. Днес, на този прелестен ден, ние сме дружно.
Юлия Балан, студентка

Празникът на Ивана Купала е съчетание на огън, вода и природа, което свързва езическите обичаи с християнския календар. Основните забавления в нощта на Купала са къпането, плетене на венци, прескачане през огън, гадаене, накичване на дървета. Прескачането на огъня е кулминационната точка на вечерта, като има и алегоричен генезис. Например двойка, която се държи за ръце, прескачайки огъня, ще се ожени. А в случай че облеклата на индивида се възпламенят, това е знак, който предвещава неприятности.

Директорът на парка на културното завещание Оксана Повиаке съобщи, че за хората е значимо да не помнят ежедневните си проблеми, само че и да укрепят своята еднаквост.
И най-интересното е, че нашите момчета на фронта също честват всички наши празници. А в действителност жертват живота си за Украйна.
Оксана Повякел, общоприет шеф на Националния музей на националната архитектура и обичай на Украйна

Фестивалът в Киев се проведе в парк на националното наследство. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР