Жълт код за опасно високи температури е обявен за 25

...
Жълт код за опасно високи температури е обявен за 25
Коментари Харесай

Опасни горещини, бури и градушки

Жълт код за рисково високи температури е разгласен за 25 юни в 7 области на страната, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е в действие за областите: Благоевград, Велико Търново, Пловдив, Русе, Стара Загора, Хасково и Пазарджик.

В часовете преди обяд ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 31° и 36°, по-ниски по Черноморието, в София - към 31°.

Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините сутринта ще бъде слънчево. Около и следобяд основно над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 18°.

В сряда и четвъртък над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Повишава се вероятността за интензивни феномени и градушки. Максималните температури ще са сред 30° и 35°, по Черноморието - към 27°, през втория ден с 1-2 градуса по-ниски. Над Източна България ще се задържи слънчево със слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР