Прокуратурата регистрира нова компроматна атака срещу кандидата за главен прокурор

...
Прокуратурата регистрира нова компроматна атака срещу кандидата за главен прокурор
Коментари Харесай

Опровергават нов фалшив компромат срещу Гешев

Прокуратурата записва нова компроматна офанзива против претендента за основен прокурор Иван Гешев и трябваше да реагира, с цел да опровергае изнесените погрешни обстоятелства. Това излиза наяве от публикувано до медиите известие на прокуратурата.

Във  връзка  с  публикувана  в  уеб страницата „ Биволъ “  публикация: “Записи от разпити разкриват покупко-продажби с незаконна групировка;

Записи: Колаборирал ли е Иван Гешев с ОПГ по “Недосегаемите ”? В правосъдна зала е четено СРС, в което “Недосегаемите ” се договарят да платят на прокурори 50000 евро “, относно  твърдени факти  за  неправомерно  поведение  на  магистрати  при  изпълнение  на  служебните  ми  задължения  по  упражняване  на  ръководство  и  надзор  по  досъдебно  произвеждане,  наблюдавано  от  СГП,  Пресцентърът на Прокуратура на Република България дава следната  информация:

На 29.04.2014г.  СГП  е внесла  обвинителен акт  в Специализиран углавен съд по отношение на водено  досъдебно произвеждане за осъществени престъпления  по член 321 от Наказателен кодекс.

На 25.07.2014г.  делото е върнато в Специализирана прокуратура, като на съображение член 369, алинея 3 от Наказателно-процесуален кодекс /отм./ съдът е дал едномесечен период за премахване на позволени основни процесуални нарушавания.

С разпореждане от 28.10.2014г. прокурор при Специализирана прокуратура  е разделил  досъдебното произвеждане и е изпратил по подготвеност материалите, касаещи закононарушения по член 255 и член 257 от Наказателен кодекс, на Софийска градска прокуратура за изговаряне всъщност.

На 29.10.2014г. Специализирана прокуратура е внесла обвинителен акт в Специализиран углавен съд по отношение на 6 /шест/ лица за действия по член 321 от Наказателен кодекс в разнообразни форми на изпълнително действие.

С присъда от 22.10.2018г. на Специализиран углавен съд подсъдимите са приети за отговорни, като им е наложено  наказване „ отнемане от независимост “, чието осъществяване е отсрочено по реда на член 66 от Наказателен кодекс.

По митинг на прокурор при СП и  тъжби на подсъдимите лица е било формирано въззивно НОХД пред Апелативен профилиран углавен съд.

С решение  присъдата е била анулирана и делото е било върнато на СпНС за ново разглеждане от различен правосъден състав.

С определение от 01.10.2019г.  производството по НОХД е било прекъснато и делото е върнато на Специализирана прокуратура за премахване на позволени основни нарушавания на досъдебното произвеждане.

Към сегашния миг делото се намира в АСпНС по митинг на прокурор от СП против определението  от 01.10.2019г. на СпНС.

В хода на извършеното правосъдно разследване пред Специализиран углавен съд при събирането и инспекция на доказателствата не са били открити данни за  нарушавания на магистрати  от СГП и СП  при осъществяване на служебните им отговорности.

При чуването на ВДС от  експлоатирани СРС, в правосъдно заседание  не са установени  диалози сред подсъдимите и магистрати от която и да е било прокуратура в страната. Също по този начин в самите диалози сред подсъдимите не са обсъждани магистрати и чиновници от правосъдната система. Такива данни не са били изложени и от разпитаните пред  правосъдния състав очевидци, както и в обясненията, които подсъдимите са дали по реда член 277, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс.

В тази връзка изложените обстоятелства в публикация, оповестена в уебсайт „ Биволъ “ на 23.10.2019г. късно вечерта, не  дават отговор на истината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР