Прокуратурата организира проверка за законност по спазване на Закона за

...
Прокуратурата организира проверка за законност по спазване на Закона за
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверка на видно място ли са сложени пътните знаци

Прокуратурата провежда инспекция за правда по съблюдаване на Закона за пътищата и подзаконови нормативни актове - Наредба № 18 от 23.07.2001 година за сигнализация на пътищата с пътни знаци, Наредба № 2 от 2001 година за сигнализация на пътищата с пътна маркировка и други

В сходство с управителните и контролни пълномощия с инспекционни дейности са натоварени ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ - за републиканските пътища и кметовете на общини - за общинските пътища. При осъществяване на инспекцията от ВАП се подчертава на съществуването и видимостта на пътните знаци и на другите средства за сигнализиране.

При определяне на съответни случаи на ограничение на опцията за разбиране на пътните знаци, на обособените типове табели и т. н. от посочените оправомощени органи се подхващат ограниченията, изискуеми от закона.

Освен това при инспекцията е нужно да се откри сходството на пътната маркировка с нормативните условия, като при отклонения от тях следва незабавно да се възобнови.

Срокът за осъществяване на инспекцията е двумесечен и през м. юли във ВАП ще се получи систематизирана информация, включваща установени нарушавания, подхванати дейности, издадени актове.

Целта на инспекцията е обезпечаване на нужни предпоставки за безвредно и комфортно придвижване по републиканските и общинските пътища, изключително в летния интервал на засилено потребление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР