Пловдивчанка сподели история за добрината, но и за апатията.Младата шофьорка

...
Пловдивчанка сподели история за добрината, но и за апатията.Младата шофьорка
Коментари Харесай

Пловдивчанка аварира на пътя, засипаха я с псувни, но срещна и доброто

Пловдивчанка показа история за добрината, само че и за апатията.

Младата шофьорка била застигната от неволя на пътя. Колата ѝ прегряла на улица под тепетата, като на Недка Христова се наложило да спре. Това станало в час пик - към 17:30 часа в понеделник, когато трафикът в Пловдив е извънредно натоварен.

Дамата побързала да пусне спешни и да сложи триъгълник, преди да опита да се оправи със обстановката. В този миг се срещнала и с безразличието на голям брой водачи.

" По всичко си личеше, че нуждая се от помощ, само че единственото, което получих е да ми бибиткат, псуват и снимат с телефона... Хората май в никакъв случай до момента не бяха виждали аварирала жена на пътя. Въпреки че минаха безчет коли, никой не спря да предложи помощ, само че нали най-важното беше да снимат ", споделя тя.

В този миг обаче се намерил и жител, който оказал помощ на шофьорката. Водачът спрял, с цел да ревизира какво се случва, като не се поколебал и да предложи помощ. Неизвестният мъж оказал помощ за установяването на казуса, обезпечил номер на сервиз, като дал на дамата и охладителна течност, с която да преодолее повредата. " Изключително общителен мъж ", разяснява държанието му тя.

" Исках да опиша моята история и да напомня на жителите в Пловдив, че всички сме хора и просто да бъдем по-добри, съпричастни и човечни един към различен ", заключава пловдивчанката.

Вижте и цялата обява на Христова, показана без интервенция:

" Здравейте. Тъй като в последно време се качват все тъжни или неприятни вести в тази група, взех решение да опиша една моя история от понеделник (20.05.), с цел да Ви напомня какъв брой е хубаво и благо да помагаш на хора в потребност. И че направеното положително се прави оценка.
Няма да изпадам в детайлности, в понеделник в най-натоварения час за Пловдив - към 17 и 30 часа, моята кола прегря и се наложи да спра.

Аварийни пуснах и триъгълника извадих. По всичко си личеше, че нуждая се от помощ, само че единственото, което получих е да ми бибиткат, псуват и снимат с телефона.

Хората май в никакъв случай до момента не бяха виждали аварирала жена на пътя. Въпреки че минаха безчет коли, никой не спря да предложи помощ, само че нали най-важното беше да снимат.

Обаче, в последна сметка един доста добър човек ме видя и реши да спре до мен да ревизира какво става. Предложи ми помощ, опита се да откри дружно с мен казуса.

Остана с мен и си поговорихме, даде ми номер на сервиз, че дори ми предложи и антифриз, с цел да си долея, тъй като имах потребност. Изключително общителен мъж.
Та задачата на поста ми е да покажа, че още има положителни и възпитани хора, които биха предложили помощ на човек в потребност, без след това да чакат нещо в подмяна. Исках да опиша моята история и да напомня на жителите в Пловдив, че всички сме хора и просто да бъдем по-добри, съпричастни и човечни един към различен. Хубав ден!

П.С. Ако момчето е в тази група инцидентно - още веднъж доста благодаря Г. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР