Прокуратурата оповести нови чатове от мобилния телефон на бизнесмена Пламен

...
Прокуратурата оповести нови чатове от мобилния телефон на бизнесмена Пламен
Коментари Харесай

Пламен Бобоков лобирал пред Узунов за помилване на осъден в Румъния

Прокуратурата оповести нови чатове от мобилния телефон на предприемача Пламен Бобоков.

На разнообразни дати през м. април и м. май 2020 година Пламен Бобоков обменял текстови известия с лице, записано като " Pepi- Ro ", както и с " Prezident-Pl. Uzunov ", касаещи пълномощията на Комисията по опрощение към президента на Република България, оповестяват от прокуратурата.

След разбор на хронологията и наличието на кореспонденцията се стига до извода, че евентуално буквите " Pepi- Ro " се отнасят до лицето П.З.Н., български жител, наказан за данъчни закононарушения от румънски съд на 6 година отнемане от независимост , понастоящем изтърпяващ присъдата в пандиза в София.

На 07 април т.г. " Pepi- Ro " изпраща на Пламен Бобоков фотография на писмо, адресирано до президент на Република България от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се желае опрощение на българския жител П.З.Н.

На 16 април т.г. " Pepi- Ro " изпраща на Бобоков информация, отнасяща се до неговото престояване и наказание в Румъния, включително направени от него дарения. Няколко часа по-късно П.Б. препраща известията на " Prezident-Pl. Uzunov ", който от своя страна дава отговор следното: " Ок. Поздрави! "
 Пламен Бобоков имал човек и в Министерство на външните работи
Пламен Бобоков имал човек и в Министерство на външните работи

Разменяли се и фотоси на паметни бележки и нови на посолства

На 28 април т.г. в 15.04 ч. " Pepi- Ro " насочва до П.Б. следното питане: " Има ли някакъв резултат по моя въпрос? ". В 16.34 ч. е регистриран диалог сред П.Б. и " Prezident-Pl. Uzunov ", след което в 16.36 ч. П.Б. изпраща на " Pepi- Ro " известие със следното наличие: " Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, само че няма да е стремително! ".

На 11 май 2020 година " Pepi- Ro " изпраща на П.Б. фотография със наличие на непознат език, касаещо решение на румънските правосъдни управляващи. На 12 май 2020 година в 12.10 ч. П.Б. препраща фотографията на " Prezident-Pl. Uzunov ". В 12.13 ч. П.Б. написа на " Pepi- Ro " известие със следното наличие: " Трябва публично извлечение от румънския съд и превода му на български! "
 Чатът сред Бобоков и Узунов по делото за
Чатът сред Бобоков и Узунов по делото за " Бадр " траял 6 месеца

Чатът сочи и към голям брой персонални срещи

На 20 май 2020 година " Pepi- Ro " в известие до П.Б. още веднъж насочва питане: " Има ли някакъв резултат от комисията? ", на което П.Б. дава отговор: " Не още! Действай с превода! ".

В тази връзка от Спецпрокуратурата са изискали публична информация от началника на пандиза в София.

Установява се, че П.З.Н. е арестуван в България през м. ноември 2018 година по отношение на издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния през 2014 година в резултат на постановена присъда от шест години отнемане от независимост за данъчни закононарушения.

Анализът на информацията от експертизата и приложенията към нея не престават.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР