Прокуратурата изнесе нови подробности за вчерашната акция в кметството на

...
Прокуратурата изнесе нови подробности за вчерашната акция в кметството на
Коментари Харесай

Обвиняват и зам.-кмета на Божурище

Прокуратурата изнесе нови детайлности за вчерашната акция в кметството на Божурище, при която заместник-главният прокурор Иван Гешев се възмути, че " се краде и то се краде доста ".

Кметът на Божурище Георги Димов бе отведен с белезници.

Сега от прокуратурата оповестиха, че обвинявания ще има за кмета, зам.-кмета, както и началничката на отдела " Общински парцели ". " Ще бъдат повдигнати обвинявания на кмета на Божурище за длъжностно закононарушение, както и на зам.-кмета и на началника на отдел " Общински парцели ". По отношение на кмета ще бъде поискано задържане под стража, както и премахване от служба ", изясни представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

" Любопитен факт съставлява, че в границите на един ден са подписани всички контракти и са предоставени на вест притежатели. Лично кметът е направил предлагането в Общинския съвет тези четири парцели да бъдат продадени, а Съветът е приел предлагането. Тези парцели са доста апетитни ", сподели Милева.

Пълномощник на едно от сдруженията закупили парцел е бащата на кмета, както и върховен магистрат от Националната следствена работа (НСС). Въпросните земи са продадени на цена 2 лева на кв, а прилежащи до тях парцели са оповестени за към 45 лв. на кв. Кметът пък си изтеглил заем за 1 милион лв., в случай, че годишната му заплата е 25 хиляди лв., а имал и кола на лизинг. Тепърва ще се ревизира по какъв начин е провиснал въпросния заем.

Спецпрокурите допълниха, че откриват по какъв метод тъкмо избрани лица са научили за въпросни вкусен търг и каква е връзката им с магистрата от НСС. " В Специализираната прокуратура има прокурорска кореспонденция във връзка сигнал на ръководителя на Общинския съвет на Община Божурище. В тази връзка прокуратурата разпореди инспекция. След разбор е формирано досъдебно произвеждане от месец май. В хода му са събрани голям брой доказателства, вследствие на което е открито следното – през октомври 2018 година кметът на Божурище персонално е внесъл в Общинския съвет предложение за продажбата на 4 парцела на общината посредством търг с скрито надаване ", изясни Милева.  Тя уточни, че голям брой жители на общината са почнали да ревизират на уеб страницата за публикация, в която да видят информация за нужните документи, които би трябвало да подадат. 

" На 7 декември доста жители са се свързали с Общинския съвет на Божурище и уведомили, че внезапно на уеб страницата на общината се е появила публикация за нужните документи, като е направена инспекция, че срокът за подаване изтичал още същия ден. Това довело до неспособност голям брой жители да могат да подадат такива ", оказа още Милева. Тя напомни, че през вчерашния ден бяха осъществени инспекция и бяха конфискувани голям брой бумаги и компютърни данни.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР