Във връзка със смъртта на 40-годишната жена и нейното дете

...
Във връзка със смъртта на 40-годишната жена и нейното дете
Коментари Харесай

Трагедия в Самоков: Родилка и бебето й починаха, здравният минист...

Във връзка със гибелта на 40-годишната жена и нейното дете служебният министър на опазването на здравето д-р Галя Кондева разпореди незабавна инспекция.

 

Още през днешния ден стартира цялостна инспекция на всички документи по случая в Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) " Самоков " и Центъра за незабавна здравна помощ от Изпълнителна организация " Медицински контрол ", осведомиха от здравното ведомство.

Управителят на лечебното заведение доктор Красимира Ковачка бе безапелационна, че в тази ситуация не може да се приказва за лекарска неточност, тъй като пациентката не е била призната в болничното заведение.

 

" Няма лекарска неточност, само че е почнала инспекция по случая. Родилката не е одобрявана в болничното заведение, не е била приета в болница. В 5 и 5 ч сутринта е била в Спешно поделение, в 5 и 25 ч е установена гибелта й ", уточни доктор Ковачка.

 

Стана ясно, че издъхналата жена е на 40 години. Прилошало й вкъщи. Близките звънели на телефон 112, колата за спешна помощ пристигнала за към 10 минути.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР