Не съм напускал областта, работих по проблемите ѝ като член

...
Не съм напускал областта, работих по проблемите ѝ като член
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Не съм напускал Стара Загора, БСП е причината Пътната карта за климатична неутралност да не бъде гласувана от парламента

„ Не съм напускал региона, работих по проблемите ѝ като член на Комисията по енергетика в Народното събрание. “ Това съобщи Драгомир Стойнев при регистрацията на листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ за 27 МИР – Стара Загора. Стойнев бе представител на Старозагорска област в Народното събрание до изборите през юли 2021 година
Социалистите в Старозагорско записаха цялостна листа с 22 претенденти за народни представители, която е представителна за всички общини в региона.
От изказването на Драгомир Стойнев след регистрацията в РИК-Стара Загора стана ясно, че Българска социалистическа партия ще продължи с безапелационната си позиция за преразглеждане на параметрите на Зелената договорка. „ През последните 10 години нямаше резистентен проект за развиването на въглищните региони, нямаше храброст у ръководещите да дават съответни решения. Комплексът е значим освен за старозагорско, само че и за България. Ние се противопоставяме на непропорционално и непазарно нарастване на цената на въглеродните излъчвания в Европа, тъй като това води до затваряне на въглищните централи. Политиките във връзка с понижаване на излъчванията следва да са на база на приноса на всяка страна-членка. България е постигнала 43% понижаване на излъчванията на парникови газове към 2022 по отношение на 1990 година Новите политики във връзка с климата не трябва да задушават стопанските системи на страните с най-голям принос. Не може да ни се слага изискване да изпълняваме изкуствено сложени квоти, без да се мисли за промишлеността и хората ни, които също са европейски жители “, съобщи Стойнев пред медиите. 
Той изрази страдание за положението на политическия разговор по тематиката като уточни, че взаимни нападки и обиди сред ГЕРБ и Политическа партия са предизборни, само че не носят нищо продуктивно. „ Ние, от Българска социалистическа партия, залагаме на устойчивите решения и на разговора. Мисля, че го показахме в последните седмици. Българска социалистическа партия показва по какъв начин би трябвало да се работи в Народното събрание и в бъдеще - обединихме политическите сили да приемат  нашето предложение да отпадне гласуването на  Пътната карта за климатична индиферентност, която единствено щеше да задълбочи проблемите на въглищните райони. Получихме поддръжка и за законопроекта за отлагането на либерализацията на пазара на електрическа енергия за семействата. Радвам се, че ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, „ Възраждане “ се вслушаха в Българска социалистическа партия. “
Стойнев напомни, че доста хора са останали излъгани в комплекса „ Марица изток “: „ Лидери идваха, срещаха се с миньорите, подписваха заявления, а в Народното събрание правеха противоположното “.
Според него няма изясненост по какъв начин страната ще реагира, в случай че се стигне до затваряне на работни места и даде образец със съкратените 160 чиновници на Контур Глобал, за които няма проект за обществена поддръжка и реинтеграция на пазара на труда.
Драгомир Стойнев очерта като втори приоритет в региона опазването на здравето. „ Няма по какъв начин частните лечебни заведения, каквито никнат и в Стара Загора, да завземат територията на държавните, да вършат профилактика, да поемат нормалните случаи, финансирани от Здравната каса, а за тежките решения и случаи всички да тичат в държавните лечебни заведения “. Стойнев изрази и терзание за положението на образованието, освен поради качеството и скъсаната връзка с пазара на труда, само че и поради изтриването на историята от учебниците. Събарянето на монументи, обезличаването на събития от предишното ни, са пагубни за младежите, съгласно него.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР