Военномедиицнска академия /ВМА/ се превърна в средище на международни симпозиуми,

...
Военномедиицнска академия /ВМА/ се превърна в средище на международни симпозиуми,
Коментари Харесай

Как ВМА се превърна в средище на най-добрите в медицина?

„ Военномедиицнска академия /ВМА/ се трансформира в средище на интернационалните симпозиуми, с каквито други лечебни заведения не могат да се похвалят. “

Това сподели генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски , д.м.н., FACS пред урологичната общественост от над 40 страни. Повече 300 изявени експерти в региона се „ събраха ” във Военномедицинска академия /ВМА/ по време на годишния Симпозиум „ Ендоурология и минимално инвазивна хирургия “, проведен от Катедра „ Урология и нефрология “, отпред с проф. Илия Салтиров.

Престижният конгрес, който за поредна година се организира в хибриден формат, с цел да доближи до колкото се може повече хора, се организира единствено две седмици след Софийските дни на хернията , проведени от Клиниката по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология.

В края на предходната година ВМА бе хазаин на друго огромно научно събитие , когато проф. Никола Владов и екипа му събраха най-хубавите в света на чернодробно-панкреатичната хирургия и трансплантологията .

Благодарение на изявени експерти като проф. Илия Салтиров, като проф. Никола Владов, проф. Крум Кацаров през последните години ВМА се трансформира в средище на интернационалната научна общественост , акцентира генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

И неслучайно направи отпратка към проф. Кацаров, тъй като след седемгодишна пауза той и неговата Клиника по гастроентерология ще възродят, който постоянно е имал за цел рационализиране и обединяване на ендоскопската общественост в България. Голямото събитие е планувано за 14-15 юни 2024 година , а уредниците дават обещание доста ендоскопски случаи, излъчени непосредствено от операционните зали на Клиника по гастроентерология на ВМА, както и научни диспути „ за ” и „ срещу ” другите техники. В полемиките и ендоскопската работа ще вземат участие водещи експерти от цялата страна.

ВМА с апел: Превърнете в празнична традиция даряването на кръв

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР