Словашкият премиер Роберт Фицо остава в болница в тежко състояние“,

...
Словашкият премиер Роберт Фицо остава в болница в тежко състояние“,
Коментари Харесай

Словашкият премиер Фицо в „тежко състояние“ като заподозрян за стрелба се явява в съда

Словашкият министър председател Роберт Фицо остава в болница в „ тежко положение “, до момента в който мъжът, упрекнат в опит за ликвидиране, се изправя пред съда за първи път покрай столицата.

В събота министърът на опазването на здравето Зузана Долинкова сподели, че двучасовата интервенция на Фико предходния ден за премахване на мъртва тъкан от голям брой огнестрелни рани „ е съдействала за позитивна прогноза “.

Но е малко евентуално министър председателят да бъде изместен от болничното заведение в Банска Бистрица в Братислава през идващите дни, защото той остава в „ тежко положение “, каза вицепремиерът Робърт Калинак, който е и министър на защитата.

59-годишният Фико беше прострелян пет пъти в сряда, до момента в който напускаше съвещание на държавното управление и поздравяваше хората в централния град Хандлова.

Междувременно съд в Пезинок, североизточно от Братислава, в събота разглеждаше искане на прокурора обвиненият – съгласно известията 71-годишен някогашен охранител в търговски център и създател на три стихосбирки – да бъде арестуван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР