Прокуратурата и ДАНС искат да ограничат контрола на специалните разузнавателни

...
Прокуратурата и ДАНС искат да ограничат контрола на специалните разузнавателни
Коментари Харесай

Бюрото за контрол на СРС се оплака от прокурорите и ДАНС

Прокуратурата и ДАНС желаят да лимитират контрола на специфичните разследващи средства (СРС) и да попречат на работата на отрасловото бюро, заяви ръководителят му Бойко Рашков в изявление за Медиапул, представено от в. "Сега ".

Рашков се възмущава от отнетия по поръчка допуск до секретна информация на заместника му Георги Гатев. "ДАНС лиши достъпа на Гатев под диктовка. Подобни дейности без обстоятелства ще ни върнат към времето на някогашната председателка на Софийския градски съд и нейните заместници, на които не се потърси никаква отговорност за безобразните нарушавания при разрешаването на СРС. Ние сме установили фрапиращи нарушавания на закона ", съобщи Рашков.

Той добавя, че случаите на нелегално лимитирани права на жителите със СРС са десетки.

"Действията против Гатев са сплашваща акция против бюрото. На последното съвещание един от членовете, на който беше предоставена инспекция по молбата на С. Г. - арбитър, съобщи без претекстове, че не желае да приключи работата си! ", сподели още Рашков.

Според него щом заместникът му е с лишен допуск, тъй като оказал помощ на жалбоподатели да си попълнят молбите, би трябвало да се отнеме достъпът на всички членове на бюрото, специалистите и административния секретар. "Подпомагането на жителя да се обърне към институцията е неуместно да бъде съображение за лишаване на достъп до класифицирана информация ", възмущава се той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР