Прокуратурата да се самосезира веднага за безразборното строителство по родното

...
Прокуратурата да се самосезира веднага за безразборното строителство по родното
Коментари Харесай

Прокуратурата да се самосезира за безразборното застрояване на Черноморието

Прокуратурата да се самосезира незабавно за безразборното строителство по родното Черноморие! Смятаме, че намесата на основния прокурор Сотир Цацаров е безусловно наложителна, откакто преди към седмица бяха разорани дюните на къмпинг ”Смокиня ”, а към този момент виждаме багери и бетоновози в предпазената околност ”Алепу ” и къмпинг ”Градина ”, които попадат в зона на НАТУРА 2000.

Фрапиращото в тази ситуация е, че съгласно Регионалния инспекторат по околна среда и водите (РИОСВ) в последните два случая няма нищо тревожно, защото ведомството публично е издало позволения за градеж.

Политическият съвет на Волт пита ръководещите по какъв начин е допустимо да се разрешава построяването на солидни бетонни постройки в зони, които попадат под специфична отбрана? Настояваме да обяснят на обществото и по каква методология специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда са решили, че градежите, които са на метри от брега, няма да застрашат екологичната система на последните девствени плажове по Черноморието?

Сградите, които ще се трансфорат в бъдещи хотели и заведения за хранене, пораждат въпроса дали ръководещите от ГЕРБ не злоупотребяват, пробвайки се да осребрят властта като за последно? Именно поради това се надяваме основният прокурор незабавно да разпореди инспекция и да отбрани публичния интерес!

Съвсем неотдавна министърът на туризма - Николина Ангелкова, разяснява, че за разрушение на дюни са планувани до 3 години затвор. Освен това се плануват промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, посредством които глобите за сходно действие да доближават до 50 000 лева

Питаме министър Ангелкова за какво чак в този момент вземат сходни ограничения и по кое време най-сетне ще бъде спряно безразборното застрояване по дребното останали девствени плажове у нас?

Политическият съвет на Европейска партия Волт упорства ръководещите да дадат ясни гаранции, че крайбрежната ни линия няма да се трансформира в " бетонна джунгла ", което към този момент отблъсква задоволително огромен брой туристи.

Съветваме Министерството на туризма да вземат добър образец от Гърция, където годишно посрещат над 30 млн. гости и от които печелят над 15 милиарда евро. Въпреки големия поток южните ни съседи обаче извършват точно тактиката си за запазване на дивите плажове и сходно безобразно застрояване е безусловно невероятно.

„ Една от главните политики на Волт е устойчива среда, което значи дълготрайна визия и обмисляне за обособените политики, които би трябвало да се постановат от страната. За страдание, в България такива изцяло липсват! “, съобщи водачът на Европейска партия Волт – Настимир Ананиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР