Прокарва се политика, която замразява доходите, замразяват цялата структура на

...
Прокарва се политика, която замразява доходите, замразяват цялата структура на
Коментари Харесай

Димитър Манолов: През бюджета се прокарва политика на замразяване на доходите

Прокарва се политика, която замразява приходите, замразяват цялата конструкция на разноските, които се вършат през държавния бюджет, съобщи президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов пред Българска национална телевизия. По думите му разходът за нарастване на минималната работна заплата би трябвало да бъде бюджетно гарантиран.

" Служебният кабинет може да бъде упрекнат за част от своите деяние, само че решението какво да бъде направено ще бъде взето в Народното събрание или няма да бъде взето ", добави синдикалистът.

По мотив изказванието на президента Румен Радев, че не е работата на служебния кабинет да организира обществени политики и да усилва заплати Манолов съобщи, че Конституцията не прави разлика сред длъжностен и постоянен кабинет, когато става въпрос за внасяне на план за бюджета. Той твърди, че служебното държавно управление има всички пълномощия и предходната година точно то е внесло бюджет.

Той счита, че да се теглят задължения, с цел да се покриват обществени заплащания, не е добра политика. Димитър Манолов предвижда, че това може да не се случи, само че това е въпрос на конструкция на разноските. Президентът на КТ " Подкрепа " акцентира, че тези средства би трябвало да бъде бюджетно разчетени и разясни, че европейска инструкция предлага минималната работна заплата да бъде обвързвана със междинната работна заплата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР