Производителят на персонални компютри HP планира да съкрати около 7000

...
Производителят на персонални компютри HP планира да съкрати около 7000
Коментари Харесай

HP съкращава близо 9000 служители в следващите три години

Производителят на лични компютри HP възнамерява да редуцира към 7000 до 9000 работни места в международен мащаб като част от проекта си за преструктуриране. HP пресмята, че тези дейности ще доведат до годишни икономии от към 1 милиард $ до края на фискалната 2022 година, заяви Ройтерс.

Компанията има към 55 000 чиновници по целия свят, съгласно данни от американската комисия по скъпи бумаги и тържища към 31 октомври 2018 година HP Inc. има офис и в България, в който работят няколкостотин чиновници. През предходната година компанията от компанията оповестиха, че чакат сред 4500 и 5000 чиновници да изоставен работа в границите на фискалната 2019 година.

"Ние подхващаме смели и решителни дейности, до момента в който разпростирам идната глава. Виждаме обилни благоприятни условия и ще реализираме това, като усъвършенстваме нашето водачество, разрушим промишленостите и нападателно трансформираме метода, по който работим ", съобщи Енрике Лорес, който ще бъде основен изпълнителен шеф на компанията от 1 ноември.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР