Производителят на оптична техника Оптикс обяви за инвестиция в размер

...
Производителят на оптична техника Оптикс обяви за инвестиция в размер
Коментари Харесай

Български производител на оптична техника, изнасящ в 45 държави, инвестира 20 милиона лева в нова база в Панагюрище

Производителят на оптична техника " Оптикс " разгласи за инвестиция в размер на 20 милиона лева в нова база в Панагюрище. От компанията, която изнася в 45 страни, разясниха за Money.bg, че " новото произвеждане ще разреши спомагателното разширение на активността . Инвестицията ще помогне за оптимизацията на логистичните разноски, за възстановяване както на организацията, по този начин и на производството и за повишеине на успеваемостта с най-малко 20% ".

Цялото произвеждане ще бъде преместено в обща постройка с повърхност 7 000 кв.м, която е в развой на ремонт. 

Припомняме, че предходната година профилираната в производството на оптични произведения с военно и гражданско предопределение компания откри производствено-развоен център в Пловдив, след инвестиция в размер на 10 милиона лв.. Тогава от компанията оповестиха и разкриването на 100 нови работни места, измежду които за инженери в развойната активност

Производител на оптична техника за армията и полицията отваря цех за 10 млн. лева в Пловдив

Компанията открива 100 работни места в Града под тепетата

Едно от по-големите имена измежду клиентите на " Оптикс " е американската SpaceX
 Снимка 577618
Източник:

Към днешна дата предприятието разполага с над 150 000 кв. м лична земя и над 42 хиляди кв. м. застроена повърхност, която е модерно оборудвана за задачите на производството. Дружеството е единственото у нас, което създава и създава цялостната гама специфична оптика за потребностите на армията, полицията и на Европейската организация за гранична и брегова защита - Frontex.

За своята 25-годишна история компанията се е утвърдила като водещ български и европейски производител на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и произведения с военно и гражданско предопределение, като работи в над 45 страни по света. Едно от по-големите имена измежду клиентите на " Оптикс " е американската SpaceX на милиардера Илон Мъск.

" Новият ни капиталов обект е директно обвързван и с дълготрайната тактика на " Оптикс " за стабилно развиване , а задачите на компанията са цялото оптично произвеждане от другите софтуерни зони да бъде събрано на едно място и да бъде удвоено през идващите 5 години ", разясняват от сдружението.

Компанията се гордее с ниската енергоемкост на производството, като едвам 3% от разноските отиват за електричество.

През последните години панагюрската компания усилва оборота си с близо 13%. Една от аргументите за това е желанието на европейски и американски компании да стартират да търсят снабдители и сътрудници по-близко до дома и да понижат своята взаимозависимост от Азия. Тази наклонност е в допълнение засилена от войната в Украйна, която се явява още една опция за разширение на броя клиенти на " Оптикс ".
 Българската „ Оптикс “ откри ново произвеждане в Панагюрище
Български производител на оптична техника, изнасящ в 45 страни, откри ново произвеждане в Панагюрище

Размерът на инвестицията към момента не е разгласен, само че е най-големият за компанията в града
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР