Джеф Безос натрупа богатството си чрез акции на Amazon и

...
Джеф Безос натрупа богатството си чрез акции на Amazon и
Коментари Харесай

Причината, заради която милиардери като Джеф Безос избират да инвестират в изкуство

Джеф Безос натрупа благосъстоянието си посредством акции на Amazon и владеене на недвижими парцели на стойност стотици милиони долари, само че едно от най-ценните му притежания може да ви изненада: изкуството. Сред сбирката му е фамозното произведение " Hurting the Word Radio #2 (1964) " от Ед Руша, закупено от Безос за съвсем 53 милиона $. Това произведение на изкуството, отличен образец за основани на текст картини на Руша, стои като автограф в сбирката на Безос.

Тъй като опасенията по отношение на неустойчивостта на фондовия пазар не престават, най-богатите хора в света, в това число освен Безос, само че и медийният магнат Опра Уинфри и фамозният артист Леонардо ди Каприо, от ден на ден се обръщат към изкуството като стратегически път за вложения.

Инвестицията в изкуство, постоянно обсъждана като извънредна за ултрабогатите, предлага неповторима композиция от културен авторитет и финансова резистентност. Тази инвестиция показва забележителна непоклатимост, служейки като хедж против стопански спадове, инфлация и обезценяване на валутата. За милиардери като Безос изкуството съставлява не просто диверсификация, само че и модернизиран метод за опазване на благосъстоянието и напредък на капитала.

Какво прави изкуството привлекателно за вложителите милиардери?

Инвестициите в изкуство са мощно привлекателни за милиардерите заради няколко сериозни фактора:

Съхраняване на благосъстояние

Изкуството, както се показва от творбите на емблематични художници като Пабло Пикасо и Жан-Мишел Баския, въплъщава трайна стойност, осигурявайки надеждно средство за опазване на благосъстоянието през поколенията.

Диверсификация

За разлика от стандартните финансови активи, изкуството постоянно работи без значение от фондовите пазари. Тази самостоятелност предлага непоклатимост по време на пазарни разтърсвания, което прави изкуството прелъстителен съставен елемент от диверсифицирани капиталови портфейли.
 Безос разкрива за какво книгите са били единственият артикул, продаван в Amazon - най-големият онлайн търговец през днешния ден
Безос разкрива за какво книгите са били единственият артикул, продаван в Amazon - най-големият онлайн търговец през днешния ден

От всички разнообразни артикули, които бихме могли да продаваме онлайн, книгите оферират " извънредно преимущество "

Поверителност

Дискретността на пазара на изкуство разрешава на вложителите да правят транзакции без условията за обществено обявяване, свързани с търговията с скъпи бумаги. Тази дискретност прибавя спомагателен пласт на дискретност към техните финансови действия, прелъстителен за тези, които ценят дискретността в своите капиталови тактики.

Могат ли самостоятелните вложители да видят същата възвръщаемост като свръхбогатите?

Според отчета за милиардерите на UBS за 2022 година 30% от милиардерите имат сбирки от изкуство на междинна стойност от 300 милиона $. Въпреки тези впечатляващи числа мнозина се чудят за какво повече хора не влагат в изкуството.

Реалността е, че множеството хора нямат финансови средства да влагат в изкуство в подобен мащаб. Тази досегаемост е значима, тъй като актуалното изкуство непрекъснато изпреварва недвижимите парцели, златото и даже S&P 500 през последните 27 години.

Все повече вложители прибягват до различни вложения

Алтернативните вложения нормално попадат в четири категории: хедж фондове, частен капитал, " действителни активи " като недвижими парцели или артикули и авансово опаковани вложения, известни като " структурирани артикули ".

На фона на двуцифрените загуби на пазарите на акции и облигации тази година, има нарастване на съветниците, които се обръщат към различни вложения, защото плановиците търсят по-нататъшна диверсификация, съгласно скорошно изследване на Cerulli Associates.

Основните аргументи за различните средства са " понижаване на експозицията към обществените пазари ", " ограничение на волатилността " и " отбрана от низходящ риск ", споделят респондентите от изследването на Cerulli.

Скот Бишоп, сертифициран финансов плановик и изпълнителен шеф на решенията за благосъстояние в основаната в Хюстън Avidian Wealth Solutions, сподели, че някои клиенти употребяват част от своите портфейли, с цел да образоват своите възрастни деца за вложение. И тези млади вложители от ден на ден търсят различни активи.

" Мисля, че всички са доста обезпокоени за фондовия пазар и в случай че са в 40-те си години, евентуално са били изгорени няколко пъти ", сподели той.

" Знайте какво притежавате и за какво го притежавате "

С по-голям интерес към различните вложения, специалистите споделят, че е значимо да се схванат рисковете - както и самите артикули - преди да се промени разпределението на портфейлите.

" На първо място, знайте какво притежавате и за какво го притежавате ", споделя Аштън Лоурънс, сертифициран финансов плановик и сътрудник в Goldfinch Wealth Management в Грийнвил, Южна Каролина.

Има възходяща гама от артикули, попадащи под чадъра на различните вложения, и е от решаващо значение да се разбере по какъв начин един актив може да се показа при разнообразни пазарни условия, сподели той.
 Най-скъпите предмети, продавани в миналото на търг
Най-скъпите предмети, продавани в миналото на търг

Топ 5 на движимостите, оценени и продадени за десетки или стотици милиони долари

" Не е почтено да съпоставяме състезателен автомобил с миниван и да си задаваме въпроса за какво миниванът не се оправя ", сподели Лорънс. Разбира се, различните вложения могат да бъдат миниван или състезателен автомобил в тази прилика, според от икономическия климат.

За разпределенията на клиенти, Лоурънс употребява други възможности на акциите, с цел да усили възвръщаемостта, като в същото време понижи риска, а във връзка с облигациите другите възможности могат да обезпечат " стабилизатор " за портфейла.

" Не е нужно да се представям по-добре нагоре ", сподели той. " Но когато този пазар се отдръпне, не желая да се възползвам от цялостната широчина на това оттегляне ".

За вложителите с висока чиста стойност различните разпределения могат да варират според от размера на портфейла, задачите и толерантността към риск. Въпреки това, по-голямо систематизиране може да бъде по-рисковано за вложители, които си вършат сами, без професионални насоки.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР