Произведените след април 2021 г. автомобилни гуми в Евросъюза вече

...
Произведените след април 2021 г. автомобилни гуми в Евросъюза вече
Коментари Харесай

Нов етикет за характеристиките на автомобилните гуми от май

Произведените след април 2021 година автомобилни гуми в Евросъюза към този момент би трябвало да имат нов етикет с характерностите им за противодействие, сцепление и звук. Ще имат и QR код, който ще води до обширна европейска база данни за съпоставяне на другите гуми, с цел да могат потребителите да създадат избор съгласно сигурността и екологичните индикатори на гумата.

Първият подобен етикет за всесезонните, летните и зимните гуми без шипове, които се оферират в Европейски Съюз, е от 2012 година Досега условието е прилагано за гуми на леки коли, SUV и ванове, а наложителната информация е за противодействие при търкаляне, сцепление на мокра настилка и външен звук при търкаляне. Вече те би трябвало да съдържат и данни за сцепление на сняг и лед, скалата за оценяване е възобновена.

Това условие не се отнася за зимни гуми с шипове, каквито се употребяват в някои от скандинавските страни.

“На процедура, сцеплението на мокро е противоположно на това върху лед: спомагателното създаване на едното нормално понижава представянето на другото. Гумите създадени за Централна и Източна Европа нормално натъртват на характерности нужни за непокрити със сняг пътища, до момента в който признакът за сцепление на лед демонстрира, че гумата работи съвършено и остава безвредна и в предизвикателните условия на зимата в северните региони ", разяснява Мати Мори, управител " Техническо обслужване на клиенти " в Nokian Tyres. Той не предлага използването на гуми, създадени за Централна и Източна Европа, в други условия

Новата система за етикиране ще обгръща и гумите за камиони и рейсове, само че те няма да имат знак за сцепление на лед.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР