Произведение на изкуството, носещо всички отличителни характеристики за творба на

...
Произведение на изкуството, носещо всички отличителни характеристики за творба на
Коментари Харесай

Нова творба на Банкси се появи върху стена на затвор в Англия

Произведение на изкуството, носещо всички отличителни характерности за творба на английския уличния художник Банкси (Banksy), се появи нс една от стените на пандиза в Рединг, графство Бъркшър, заяви BBC News.

Графитът, който се появява за една нощ върху фасадата на бившето заведение за отнемане от независимост, наподобява е въодушевен от най-прочутия му жител - поетът и драматург Оскар Уайлд.

На високата тухлена стена, построена към двора на пандиза е нарисуван пандизчия (вероятно наподобяващ на известния писател), който бяга по въже, направено от завързани за краищата чаршафи, а самият той е заклещен в барабана на пишеща машина.

Possible overnight Banksy at Reading prison.
— Neil Fearn (@producerneil)
Оскар Уайлд излежава присъда в тази институция сред 1895 и 1897 година и я увековечава в стихотворението „ " Балада за Редингската тюрма “, което отразява бруталността на викторианската наказателна система.

Той е наказан на отнемане орт независимост, откакто е разкрита аферата му с лорд Алфред Дъглас.
Снимка: shutterstock  Нова творба на Банкси се появи върху стена на затвор в Англия

Банкси към момента не е декларирал автордството си върху творбата, само че специалист счита, че то е точно на уличния актьор, който в никакъв случай не е разкривал самоличността си.

Експертът по творчеството на Банкси и заместник-ректор на Университета по изкуствата в Борнемут, проф. Пол Гоф, дефинира творбата като " много завладяващо " и съобщи, че по всичко проличава, че то е направено от някой, " който знае по какъв начин да рисува и има доста процедура в рисуването по стени в тъмнината на нощта ".

Затворът в Редингтън е зарязан от 2013 година и е пуснат за продажба от държавното управление през 2019 година
Снимка: shutterstock  Нова творба на Банкси се появи върху стена на затвор в Англия

Сделката за продажба на постройката обаче, пропадна предходната година и съветът на Рединг съобщи, че се надява да съживи интереса към нея като я трансформира в център за изкуства.

Холивудските артисти сър Кенет Брана, Натали Дормър и Джуди Денч са измежду звездите, които поддържат концепцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР