Проговори Живко Коцев след внезапното подване на оставка като главен

...
Проговори Живко Коцев след внезапното подване на оставка като главен
Коментари Харесай

Проговори Живко Коцев: Защо хвърлих оставка

Проговори Живко Коцев след неочакваното подване на оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи. На съображение член 36, алинея 6, т. 1 от Закона за Министерството на вътрешните работи основният секретар на МВР основен комисар Живко Коцев подаде по-рано през днешния ден заявление за освобождение от служба по лично предпочитание.

Ето какво сподели самият той:

„ През последните седмици мислих съществено дали да приключа професионалния си път в системата на Министерство на вътрешните работи. Направих равносметка на постигнатото, триумфите и несгодите. Прецених, че съм вложил задоволително сили и сила в работата в услуга на обществото “.

По-рано министър председателят в оставка Николай Денков съобщи, че има информация, че Живко Коцев е бил „ под сериозен напън от страна на министъра на вътрешните работи “.

„ От месеци ми е казвал, че има напън да напусне, защото не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, ситуацията става доста мъчно “, добави Денков.

Малко по-късно Калин Стоянов отхвърли тези изказвания.

Ето цялото изказване на Коцев:

Скъпи сътрудници, Обръщам се към Вас с цялото си почитание и с цел да предотвратя непотребни спекулации и внушения по отношение на мен и Министерството на вътрешните работи. През последните седмици мислих съществено дали да приключа професионалния си път в системата на Министерство на вътрешните работи. Направих равносметка на постигнатото, триумфите и несгодите. Прецених, че съм вложил задоволително сили и сила в работата в услуга на обществото. За мен върховенството на Закона, спазването на реда и разпоредбите са идея, която би трябвало да припознае всеки чиновник в правоохранителната система. Професионалната ми биография досега е обвързвана напълно с Министерство на вътрешните работи.

В този смисъл решението ми е мъчно. В същото време е елементарно, тъй като напълно почива на вътрешното ми разбиране.

Ще продължа реализацията си в друга сфера на публичния живот. На хилядите почтени служители на реда, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни взаимна работа. Знам какъв брой е мъчно в комплицирана конюнктура да запазите мотивацията и силата си. Пожелавам Ви здраве, храброст и увереност.

Поклон пред ежедневния Ви неотклонен труд! Нека триумфът постоянно съпътства всички сегашни и бъдещи чиновници на Министерство на вътрешните работи! “

Живко Коцев пое поста през септември 2023 година на мястото на Петър Тодоров, напомня SafeNews.

До назначението му се стигна след седмици на напрежение сред президента Румен Радев и държавното управление на акад. Николай Денков.

През лятото на 2023 година след убийството на Алексия Петров вътрешният министър Калин Стоянов изиска отстраняването на Петър Тодоров и съобщи, че повече му няма доверие. Първоначално президентът Румен Радев отхвърли да го освободи, а след това Петър Тодоров самичък подаде оставка.

 

Източник – NOVA, Блиц

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР