Професионални спортисти от над 50 държави, сред които Кения, Етиопия

...
Професионални спортисти от над 50 държави, сред които Кения, Етиопия
Коментари Харесай

Атлети от над 50 държави ще участват в маратон „Варна“

Професионални спортисти от над 50 страни, измежду които Кения, Етиопия и Мароко, ще вземат участие в тазгодишното издание на маратон „ Варна “, който ще се организира на 13-ти май /неделя/. Освен класическата отдалеченост от 42,195 км надпреварата предлага още три по-леки дисциплини, в които могат да се включат и фенове бегачи - 2 км градски крос, 10,5 км и 21 км, оповестиха от дирекция „ Спорт “ към Община Варна.

Започна и набирането на доброволци за събитието. Необходими са към 130 души, които да оказват помощ за застраховане на трасето – обтягане на ленти, ориентиране на хора към пунктовете за секване на трасето, обща работа в базата на събитието и подготвителни работи – разпределяне на листовки и подкрепяне на записването. Доброволците би трябвало да са над 16 години, а по-малките с пълновръстен компаньон (родител, треньор, учител). Те би трябвало да са отзивчиви, подготвени за работа в екип, да одобряват с отговорност поставените задания. Записването продължава до 9-ти май, планувани са и срещи за инструктаж.

В деня на маратона, доброволците ще са ангажирани от 7,00ч. сутринта до към 15,30-16ч.. Организаторите обезпечават пакет с храна, брандирана тениска и документ, при неприятно време, и дъждобрани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР