Професионалната футболна лига на Франция (LFP) съобщи, че спира от

...
Професионалната футболна лига на Франция (LFP) съобщи, че спира от
Коментари Харесай

Френската футболна лига се отказва от технологията на голлинията заради системни грешки

Професионалната футболна лига на Франция (LFP) заяви, че стопира от този кръг потреблението на технологията на голлинията (GoalControl). Тя която дефинира дали топката е минала голлинията или не и подава сигнал до часовника на съдията.

Причината за хода на френската лига е неточности, които зачестяват в последно врме. Това заяви генералният шеф на лигата Дидие Кийо.

През седмицата се получиха неточности в два мача за купата. В дуела сред " Амиен " и ПСЖ (0:2) Адриен Рабио вкара гол с глава, а топката мина зад голлинията, само че не последва сигнал от арбитъра, чийто часовник не е почнал да вибрира. Едва минута по-късно съдията призна гола, само че след консултация с видеотоасистентите. На мача сред " Анже " и " Монпелие " още веднъж имаше сходна неправилност.

" Това е неприемливо и по тази причина взехме решение краткотрайно да спрем потреблението на технологията. Може и до края на сезона, а по-късно ще забележим дали е по-добре без ", сподели още Кийо.

Технологията на голлинията навлезе във футбола след международното състезание през 2010 година, когато гол на Англия против Германия не беше зачетен. В последните години навлезе и потреблението на видеоповторенията.

В момента система за видео се употребява във Франция, Германия и Италия. Тя беше тествана в Англия, в дуели за двете купи, а от идващия сезон ще бъде и в испанската Ла Лига.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР