Проектозакон, който ограничава дейността практически на всички медии в България,

...
Проектозакон, който ограничава дейността практически на всички медии в България,
Коментари Харесай

Това истина ли е? Костадинов с шокиращо искане за медиите

Проектозакон, който лимитира активността на практика на всички медии в България, оферират от „ Възраждане “. В плана, оповестен в уеб страницата на Народното събрание, се предлага да бъдат вкарани в указател на „ задграничните сътрудници “ всички медии, техните притежатели, шефове, чиновници и даже сътрудници на хонорар, които са получили повече от 1000 лева от задгранични организации – държавни, неправителствени и търговски – в границите на една година.

Така всички уеб сайтове, които работят с реклама от Google, ще бъдат оповестени за задгранични сътрудници, излиза наяве от прочита на закона. Сред изключенията са посочени единствено религиозни, спортни, финансови и застрахователни сдружения, както и организации от Европейския съюз.
-->
Законът, който съвсем безусловно преписва съветския закон за задграничните сътрудници, планува още „ сътрудниците “ да не могат да преподават на деца, да не могат да работят в държавни университети и в Българска академия на науките, както и в обекти на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването. Забранява им се да правят креативна активност за сметка на държавния или локалния бюджет, да вземат участие в публични поръчки, да вземат участие в планове на държавната и локалната власт и да правят оценки върху околната среда. Забранява им се да вземат участие в политически действия, лобиране или предизборна пропаганда под каквато и да е форма, както и действия по оказване на въздействие върху всяка част от обществеността на България. Освен това подлежат на годишен финансов одит, който следва регулярно да бъде оповестен в указател за „ задгранични сътрудници “.

„ Чуждестранните сътрудници “ ще би трябвало за своя сметка и непрестанно да разгласяват разяснения, че са такива – във всяка своя обява, с шрифт, не по-малък от половината от шрифта на заглавието.

В проектозакона не се споделя какво ще се случи с медиите, които одобряват възнаграждение от Русия без да има документални следи.

Глобата за несъблюдение на посоченото в закона за първо „ нарушение “ е от 1000 до 5000 лева за физически лица и от 5000 до 10 000 лева за всички други субекти. При наново нарушаване санкцията е от 5000 до 10 000 лева за физически лица и от 15 000 до 20 000 лева за всички останали, написа " Площад Славейков ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР