Продължилата две години несигурност около пандемията от COVID-19 накара много

...
Продължилата две години несигурност около пандемията от COVID-19 накара много
Коментари Харесай

Сватбите в САЩ се завръщат – по-големи и по-скъпи

Продължилата две години неустановеност към пандемията от COVID-19 накара доста двойки в Съединени американски щати да отсрочат или даже да анулират сватбените си проекти.

Сватбите обаче се завръщат.

Тазгодишният взрив при сватбите се чака да бъде огромен, съгласно нов отчет на уеб страницата за образуване на сватбени тържества The Knot.

Очаква се 2.6 милиона сватби да бъдат проведени през 2022 година, спрямо 2.2 млн. през 2019 година преди пандемията.

Големите събития също по този начин ще бъдат доста по-големи и евентуално по-скъпи на фона на рекордно високите равнища на инфлацията.

"Това освен ще е годината с най-вече сватби в последно време, само че и е интервал, в който приветстваме идващото потомство брачни двойки, представителите на поколението Z, " споделя Лорън Кей, изпълнителен шеф на The Knot.

Особено сполучлива година за сватбите би била добре пристигнала освен за булките и младоженците, само че и за цялата сватбена промишленост. Кошмарната 2020 година докара до отлагането или анулацията на множеството сватби, а доста компании, които разчитат на тази промишленост, се бореха за оцеляване.

След като имунизацията против COVID-19 набра инерция, сватбите проведоха едно самобитно завръщане през 2021 година Двойките се насочиха към по-малки церемонии навън, сватби по Zoom и даже скрито сключване.

Тази година промишлеността дава цялостен напред.

Според The Knot 98% от двойките, на които им следва да се венчаят тази година, са уверени, че сватбите им ще се състоят по проект. За съпоставяне, на 45% от двойките им се е наложила някаква смяна в проектите през 2021 година

Сватбените тържества също по този начин ще са по-мащабни, като междинният брой на гостите се чака да бъде 129 тази година, спрямо 110 през 2021 година Според The Knot описът със гостите се нараснал до 80% от равнищата от 2019 година

Двойките желаят да дадат всичко от себе си за своите сватби и не се тормозят изключително за разноските, споделя пред CNN Business Тим Чи, основен изпълнителен шеф на The Knot World аwide.

През 2021 година двойките са харчили приблизително по 34 000 $ на женитба, включително сватбената гала, тържеството и сватбените халки, съгласно The Knot. От уеб страницата към момента нямат оценка какви ще са разноските тази година, само че чакат да са на равнищата от 2021 година

Според Чи обаче инфлацията и продължаващите проблеми с веригите на доставките също ще допринесат за по-високи разноски за сватбени тържества.

За тези, които към момента са на стадий на установяване на дата за сватбата през 2022 година, от The Knot са открили, че октомври се радва на най-голяма известност, а 22 октомври е най-популярната дата.

Безопасността обаче остава главен приоритет. Според Чи доста двойки поръчват преносими станции за стерилизация на ръце и други защитни ограничения или пък провеждат тържествата си навън за съблюдаване на обществена отдалеченост.

От компанията за онлайн продажби на сватбени рокли и аксесоари Azazie споделят, че към този момент регистрират 200% растеж на продажбите тази година.

"Сватби като за две години се провеждат в една, " споделя Рану Колман, основен маркетингов шеф на Azazie.

По отношение на типовете сватби, които клиентите му възнамеряват тази година, Колман споделя, че тържествата в жанр рустик, със зеленина, сухи цветя и винтидж фон се обрисуват като топ наклонност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР