Гамата от тунинговани BMW на Alpina предлага сериозна производителност, но

...
Гамата от тунинговани BMW на Alpina предлага сериозна производителност, но
Коментари Харесай

2025 BMW Alpina B3 и B4

Гамата от модифицирани BMW на Alpina предлага сериозна продуктивност, само че без дръзкия, настойчив жанр, присъщ за колите от личната M къща на BMW.

За Серия 3 и Серия 4 Alpina предлага съответните модели B3 и B4, оборудвани със същия 3,0-литров редови шестцилиндров мотор с два турбокомпресора, който се употребява в моделите M3 и M4 на BMW. При Alpina моторът е надъхан да развива 488 к.с.

Сега Alpina показва по-топли GT версии на B3 и B4, при които мощността на редовия шестцилиндров мотор е увеличена до 522 к.с. Допълнителната мощ е реализирана посредством наново калибриране на картите на мотора.

 width=

8-степенната автоматизирана скоростна кутия на B3 GT и B4 GT също е калибрирана отначало, с цел да се оправи с спомагателната мощ на мотора, споделят от Alpina. Стандартно задвижването е към четирите колела.

B3 GT се предлага като седан или комби Touring, до момента в който B4 GT се предлага само като хечбек Gran Coupe. Alpina показва време от 0 до 62 благи в час от 3,4 секунди за B3 GT и 3,5 секунди за B3 GT Touring и B4 GT Gran Coupe. Максималната скорост е 191 км/ч.

Типичните за Alpina усъвършенствания украсяват екстериора. Те включват спойлер на предната джука, както и детайл на задния похлупак, който прикрива пространството от черна пластмаса при общоприетите модели на BMW. Присъстват също по този начин характерният за Alpina дизайн на четирите накрайника на изпускателната система и шарките на колелата. Колелата на B3 GT и B4 GT са с диаметър 20 инча. В интериора са сложени разнообразни лога на Alpina, в това число в цифровите екрани на арматурното табло и информационно-развлекателната система, а колите получават самостоятелни обозначения.

B3 GT и B4 GT са основани на обновените версии на Серия 3 и Серия 4, които се вкарват за моделната година 2025 в Съединени американски щати. Актуализациите на елементарните модели на BMW включват прибавянето на 48-волтова мекохибридна система при моделите без М, както и някои дребни промени по шасито и някои нови варианти за тапицерия в салона.

В момента B3 и B4 не се продават в Съединени американски щати, като това евентуално ще продължи и за новите GT версии.



Източник: motorauthority
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР