Големите проблеми със здравето на хората възникват не когато има

...
Големите проблеми със здравето на хората възникват не когато има
Коментари Харесай

Проф. Сотир Марчев: Големите проблеми със здравето на хората възникват не когато има много горещи дни, а когато и нощите станат топли

Големите проблеми със здравето на хората пораждат не когато има доста горещи дни, а когато и нощите станат топли. Тогава стартира огромният брой смъртни случаи. Това сподели кардиологът проф. Сотир Марчев в „ Събуди се " по Нова телевизия.

Климатът се трансформира и би трябвало да се научим да се нагаждаме към него, съобщи той. „ При нас идва това, което е всекидневие в Южна Гърция, в Южна Италия. Лека-полека би трябвало да възприемаме техните привички. Лека-полека ние си променяме метода на живот, съгласно времето на открито. Свикваме да вървим с бели облекла, които отразяват слънцето, които са необятен, с цел да се проветрява, да носим шапка ", изясни проф. Марчев.

В международен мащаб най-високата смъртност от горещините е при хора над 70 години, които живеят сами и умират вкъщи си, уточни той. „ Ако нямате климатик вкъщи и не може да се преборите с горещините, отидете в някой непосредствен мол или постройка, където има климатик, охладете се и чак тогава се прибирайте у дома. Ако шофирате и климатикът на колата не може да се оправи с голямата жега, спрете на бензиностанция, с цел да се темперирате, и по-късно продължете ",

Човешкото тяло работи с водно изстудяване. Човек получава топлинен удар, когато се изчерпат запасите на вода в тялото му. По най-големите горещини е по-добре да пием вода на половин час, без значение дали усещаме жадност. Някои възрастни хора са изгубили възприятието си за жадност и то е престанало да бъде тласък, който да ги кара да пият. Има медикаменти, които пречат на терморегулацията - антидепресантите, антихистамините, бетаблокерите. Това значи, че би трябвало да внимавате повече от хората, които не взимат медикаменти ", посъветва проф. Марчев.

Най-тежки са първите горещини преди да се аклиматизираме.

Децата и домашните любимци са по-застрашени от горещините.

Ранното лягане и ранното ставане, придвижването, здравословното хранене, умствената активност, дейните обществени контакти поддържат мозъка и тялото.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР