Продължават интензивните дипломатически действия за намиране на изход от кризата

...
Продължават интензивните дипломатически действия за намиране на изход от кризата
Коментари Харесай

Продължават интензивните усилия за намиране на изход от украинската криза

Продължават интензивните дипломатически дейности за намиране на излаз от рецесията към Украйна. Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че координираният общ метод на Запада към този момент дава резултати, съобщи БНР.

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Москва е схванала, че Западът е посочил единение в решителността си да наложи строги наказания, в случай че Русия навлезе с военна мощ в Украйна и добави: " Прекалено рано е да се каже, че проблемите са решени. Те са задоволително съществени и остават на дневен ред ". Литва ще изиска от Вашингтон да обезпечи непрекъснато наличие на американски войски в страната, съобщи литовският президент Гитанас Науседа:

" Ще се обърнем, несъмнено, към Съединените щати, с цел да сме сигурни, че ротационните американски сили ще останат в Литва непрекъснато. Това би било най-хубавото подсилване на сигурността и възпираща мощ, която НАТО може да обезпечи освен за Литва, само че и за целия район ". Канада преглежда разновидности за изпращане на спомагателни военни елементи в Източна Европа на фона на напрегнатата конюнктура към Украйна, съобщи канадският министър на защитата Анита Ананд при визитата си в Латвия. Вашингтон разгласи по-рано, че изпраща общо 3 000 американски бойци в Източна Европа.

Парламентът на Словакия утвърди контракт със Съединените щати, който обезпечава достъп на американската войска до две военни летища през идващите 10 години. В подмяна страната ще получи 100 милиона $ за модернизирането им. Дипломатическите старания на Европа за попречване на вероятно съветско навлизане в Украйна дават резултати, само че ситуацията остава остава напрегната, въпреки и под надзор, уточни украинският външен министър Дмитро Кулеба. Кремъл съобщи през днешния ден, че след визитата на френския президент Еманюел Макрон в Украйна има положителни сигнали за решаването на спора сред Киев и проруските сепаратисти в Източна Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР