Прочутото музикално-театрално шоу „Компания“ от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт

...
Прочутото музикално-театрално шоу „Компания“ от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт
Коментари Харесай

Най-прочутият мюзикъл от Бродуей идва в Народния театър

Прочутото музикално-театрално шоу „ Компания “ от Стивън Зондхайм и Джордж Фърт ще има самобитна нова премиера в Народния спектакъл. Михаил Петров – режисьор на копродукцията сред академичната натрупа и операта в Пловдив, показва страхотното представление в бяло на 13 май, петък на Голямата сцена на Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Всъщност известният артист е първият в България, който протяга ръка към историята, от дълго време трансформирала се в шлагер в американския плакат и освен. Героите в историята живеят като във шоу. Действието се развива в Ню Йорк в наши дни. Основният подбудител на екшъна е Робърт, който не съумява да реши дали желае да се забавлява като плейбой или е подготвен да надене хомота на брака. Около него бръмчат пет фамилни двойки и дебатите им гравитират към въпросната алтернатива. Всеки от тях предлага изненадващи отговори, които варират от световна безчувственост до горещи страсти.



В функциите са Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Христо Чешмеджиев, Вяра Табакова, Биляна Петринска, Николай Дограмаджиев, Гергана Змийчарова, Павел Иванов, Стелиан Радев, Илияна Коджабашева... Всички се оправят ослепително с вокалните партии и танцуват за шестица.



„ Това е план за мечтатели, аватюристи и двама шефове, които имат допустимата, само че нужна доза полуда. Животът като шоу – това е отправната точка, театралната среда и фонът, на който се развиват събитията. Ние не съдим персонажите, те са артикул на своето време. Самите ние сътворяваме действителността, тя е цялостна с безнаказаност, фриволност, фамилиарност. Но всичко това е поднесено с доста комизъм, подигравка, самоирония, с вяра и очакване за нещо по-добро в този цялостен спектакъл “, разяснява Михаил Петров.

В българската версия на „ Компания “ – тя се случва за първи път у нас, вземат участие още оркестърът и балетът на Пловдив, диригент е маестро Константин Добройков. Художник е Елена Иванова, хореограф - Мариана Крънчева, музикален възпитател - Евгени Господинов. „ Компания “ има над 700 представления на театралната улица „ Бродуей “ в Ню Йорк и печели в шест категории на премията „ Тони “.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР