Испанското DJ дуо Mëstiza, което смесва фламенко стилове, африкански, арабски

...
Испанското DJ дуо Mëstiza, което смесва фламенко стилове, африкански, арабски
Коментари Харесай

Испанската сензация Mëstiza за първи път в България

Испанското DJ дуо Mëstiza, което смесва фламенко стилове, африкански, арабски и латино ритми с хаус музика, идва за първи път в България. На 11 август (петък) те ще зарадват почитателите на електронните ритми в Hacienda Beach, Лозенец, а преди да дебаркират край дребния плаж в черноморското населено място, ще прегледат и София.

 mestiza

На срещата ни споделиха, че доста харесват София и нямат самообладание да я прегледат. Разказаха ни, че обичайна българска шевица им е привлякла вниманието и са се поинтересували от нашите носии. Бела и Пити ще прекарат няколко дни в столицата. Набелязали са забележителности, които да посетят, като са попитали почитателите си в обществените мрежи кои да бъдат те. Пътувайки по света, превъзходното дуо се пробва оптимално да се допре до културата на страните, които посещава. Успяхме да си поговорим и за това какъв брой е мъчно да си жена в музикалната промишленост. Споделиха ни, че желанието за работа и любовта към музиката ги стимулират най-вече, защото вършат това с огромна обич. 
Испанското DJ дуо Mëstiza в София! @MËSTIZA
 

Повече от 10 години Бела и Пити Бернад са сполучливи диджеи, които работят поотделно. Преди две години вземат решение да се съберат дружно и сплотяват старания в търсенето на обичайните испански звуци, които смесват с електронна музика, хармония и мода. С това си начинание те се трансформират в същинска сензация по целия свят. Според музикалните критици, с помощта на тях обичайна испанска музика изживява нов подем. Хаус, трайбъл хаус и дийп хаус са някои от стиловете, които характеризират техните музикални пърформанси, брандирани под името Sacro. Това лято дуото гостува в най-актуалните клубове и фестивали в Ибиса, Майорка, Марбея, Малага, Сен Тропе, Дубай, Тулум, Мадрид и Санторини.

 mestiza

„ Фламенкото е същинско богатство, което постоянно би трябвало да свети. Несъмнено нашите корени, магията на танца, неговата дълбочина и страст, са присъщи на испанската музика и нейния фолклор. Искаме посредством тях да свързваме хората и да пренесем тази просвета на всички места по света. Това, което ни отличава от всички останали на диджей сцената е нашата еднаквост “, споделят Бела и Пити. Освен диджеи, те са и продуценти, през 2021г. в Spotify пуснаха първата си ария „ El Brillo “. Тяхното шоу на сцената е обвързано и с атрактивните им аутфити и прически, с които акцентират традициите в испанския фолклор. Редица всемирски издания ги оповестиха за фешън икони, а в своята кариера Mëstiza са имали и колаборация с стилния бранд Пако Рабан.
                             

 

В края на юни Mëstiza пуснаха новата си ария „ Mis Ojos ”(Моите очи) дружно с Chambao. Тя е в дует с Мария дел Мар Родригес Карнеро, известна още като La Mari de Chambao, испанска композиторка и вокалистка. В парчето са застъпени тематиките за свободата и женската мощ. Чрез символиката на испанските фолклорни облици като шала от манила, се възпява женствеността, а посланието е за мощна поддръжка към всички дами по света.

 mestiza
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР