На днешната дата преди 63 години се ражда филмовата легенда

...
На днешната дата преди 63 години се ражда филмовата легенда
Коментари Харесай

Антонио Бандерас - мачото на киното, който плени милиони сърца

На днешната дата преди 63 години се ражда филмовата легенда Антонио Бандерас.

Цялото име на звездата е Хосе Антонио Домингес Бандерас, а родното му място е Малага, Испания.

Като дете мечтае да стане футболист, само че когато е на 14 счупва крайници си, което за известно време го отдалечава от тренировките по футбол. Именно до момента в който си почива от ритането на топка, Бандерас гледа мюзикъла " Коса ", който открива пред него нова пристрастеност – актьорството.

Впечатлен от постановката, показана в локалния спектакъл в Малага, Антонио взема решение да се запише на уроци в театрална школа. Оказва се, че актьорската игра е повече от краткотрайно въодушевление за юношата и той я трансформира от свое занимание в специалност.



В ранните си години се мести в Мадрид, с цел да развива кариерата си на артист. Дебютът му в киното е през 1982 година в лента на гениалния Педро Алмодовар " Лабиринт на пристрастеностите ". Следват още няколко ленти на Алмодовар, с помощта на които Бандерас натрупва популярност в родината си. Той обаче е решен да завоюва нови върхове и през 1992 година отпътува в Съединени американски щати, с цел да пробие в меката на киното - Холивуд. 

Само няколко месеца откакто идва на американска земя, съумява да завоюва кастинг за роля в холивудска продукция, а точно за " Кралете на мамбото ". Интересно е, че по време на присъединяване си в този филм, Бандерас към момента не приказва британски език.

През 1993 година взе участие в отличения с премия " Оскар " филм " Филаделфия ". Следващата година си партнира с Том Круз и Брад Пит в " Интервю с върколак ", който подрежда името му измежду тези на звездите във филмовия хоризонт. През 1995 година се появява в няколко огромни холивудски продукции, в това число и в лентата на режисьора Робърт Родригес – " Десперадо ". Ролята в продукцията му носи популярност и самопризнание.

Едно от превъплъщенията, с които артистът е най-добре прочут на публиката, е това на героя-бандит Зоро във филмите " Маската на Зоро " (1998) и " Легендата за Зоро " (2005). Този облик му донася освен голям брой номинации за награди, само че и любовта на публиката. Талантът му е оценен и със звезда в " Алеята на славата " в Холивуд за повсеместен принос в развиването на киноиндустрията.

В персонален проект артистът е... щастливо разведен. С първата си брачна половинка - Ана Лезе се разделя три години откакто идва в Съединени американски щати. Втората му брачна половинка е колежката му Мелани Грифит. Двамата бяха женени близо 19 години и се трансфораха в пример за благополучен брак в Холивуд, само че през 2015 година публично се разделиха.

 Антонио Бандерас с някогашната си брачна половинка Мелани Грифит
Антонио Бандерас и някогашната му брачна половинка Мелани Грифит

Двамата обаче съумяват да си останат другари и да запазят топлите усеща между тях. Това си проличава и от благите думи в обществените мрежи, с които си си честитиха рождените дни през 2017 година

" Честит Рожден Ден, Мелани! Прегръщам те нежно от Марбеля ", написа Антонио. " Честит Рожден Ден, мой красиви някогашни съпруже. Винаги ще те обичам ", пък гласеше поздрава на Грифит.

Към днешна дата Антонио е щастливо привързан с 35-годишната холандка Никол Кимпел. Двамата постоянно могат да бъдат видяни дружно по улиците на европейските градове.

 Антонио Бандерас с 35-годишната си другарка Никол Кимпел
Антонио Бандерас и Никол Кимпел

Ето още някои негови мисли, които ще ви оказват помощ да се запознаете по-отблизо с завладяващата му персона:

" В Испания имаме една сентенция за най-важното в живота: добра храна, положително вино, добър секс, добър сън. "

" Не желая нищо, което не съм заслужил, само че в случай че ми предложат повече пари, не съм простак да ги откажа. "

" Обичам да вървя на всички места. И обичам да стартирам нови неща. "

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР