Призоваваме за незабавната оставка на Борислав Михайлов, заяви кандидатът за

...
Призоваваме за незабавната оставка на Борислав Михайлов, заяви кандидатът за
Коментари Харесай

Втора драма: Бербатов поиска оставката на Боби Михайлов

Призоваваме за незабавната оставка на Борислав Михайлов, съобщи претендентът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов на днешната си конференция, съобщи БГНЕС. На събитието участваха още членовете на екипа на някогашния национал Борис Станков и Петър Величков.

Бербатов срещна медиите с формираното досъдебно произвеждане за корупция през 2019 година, в която са взели участие и членове на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. „ Тъй като ние получаваме непрекъснато анонимни сигнали, неотдавна се сдобихме с нов подобен. Такава информация доближи до екипа ми – формирано е досъдебно произвеждане, в което вземат участие членове на Българския футболен съюз, употребявани са СРС-та, през 2019 година В тази връзка, ние молим всички държавни институции да извърнат внимание на това досъдебно произвеждане. Оттук-нататъкс следват другите неща – всички сме осведомени с информацията на bird.bg, хората, Дан Тан дружно с Борислав Михайлов, което се води като другарска вечеря.Поредното доказателство, което всички сме получавали, за близки взаимоотношения на очевидни ръководители на черно тото и президента на Българския футболен съюз. До момента следих събитията в профил, само че малко по малко фотографията стартира да се не помни. Снимката задава доста тревожни въпроси – въпроси, които ние зададохме, и чакаме още отговор на тях. Подготвили сме материал, който ще изпратим на ФИФА и УЕФА. Ние сме на осмо място по уговорени мачове в Европа. Най-важното доказателство е налице и ваши сътрудници го доставиха. Има и контракт, който беше оповестен, само че е изтъкнат – той обаче е подписан с компания на Дан Тан, която няма лиценз за мач-агент и самата ФИФА не се е сезирала, тъй като не е видяла контракта. ФИФА и УЕФА нееднократно са показвали, че се борят против черното тото. Тази реалност, която изредих, ни докара, за жалост, до мача с Грузия “, стартира той.

„ Да, имали сме и преди такива мачове, само че в този момент позорът е още по-голям. Няма по какъв начин ти да се нахвърляш върху личните си играчи – мога да си разреша да го кажа, тъй като съм бил на мястото на тези играчи. Всеки състезател би трябвало да огледа към себе си, само че да излизаш, да плюеш, да хвърляш виновността върху тях, без ти да поемаш виновността, не е вярно. Но това е на доста по-дълбоко равнище, още при подрастващите. Утре имаме мач с Гибралтар – мачът с Гибралтар, каквото и да се случва, конференция, пандемия, този мач ще се вземе. Ако не се случи, тогава е още по-голям проблем. Но не можеш да хвърляш единствено виновността върху футболистите. Щом претендираш да отговаряш за българското състезание, взимаш пари от телевизионни права, би трябвало да си виновен. Съгласен съм с това, което сподели Мъри Стоилов през днешния ден, визирайки Лечков и Костадинов, че в случай че в последна сметка разбираш от футбол, Сливен няма по какъв начин да не е на футболната карта, и да се излагаме непрекъснато. Българският футболен съюз не би трябвало да бяга от отговорност за протичащото се с националния тим. От 18-о място в света през 2004 в този момент сме на 73-о. Пропадането е видно на всяко равнище, да се надяваме, че няма да ни води до мача Гибралтар, само че проблемите не би трябвало да бъдат замаскирани под никаква форма. Аз и моят екип, приканвам Борислав Михайлов и хората от Изпълкома да си подадат неотложно оставката. И призоваваме най-сетне за един почтен Конгрес, ние за това се борим от ден 1 “, разяснява Бербо обстановката в националния ни тим.

„ Президентът на Българския футболен съюз си потегля при 2:0 в интерес на Грузия – в случай че е някакъв персонален, фамилен проблем, само че в случай че не е това, в случай че е друга прична, не мога да я приема. Ти си лицето, ти си водачът, колкото и да е мъчно, най-после отговаряш на сложните въпроси. Младежите също играят с Гибралтар, те вместо да пътуват с мъжете, са накарани да пътуват с постоянните полети, тъй като имало голяма делегация. Младежите би трябвало да пътуват с мъжете. Такива дребни елементи не оказват помощ за разликата, която търсим. Първото, което загатнах за досъдебното произвеждане през 2019, мисля, че беше отразено в медиите. Има такова, мисля, че е Специализираната прокуратура и апелирам виновните институции да се сезират и да видят дали в действителност е по този начин. Прочетох, видях, чух за подозренията за уречен мач. Явно има черно тото и в последна сметка въпросните мачове би трябвало да бъдат разследвани. Министърът сподели това, което знае, и чакаме в този момент да забележим дали ще има резултати “, продължи някогашният нападател на Манчестър Юнайтед.

„ Ние сме длъжни да желаяме оставката на база тези предоставени обстоятелства, които към този момент се натрупват като доста огромни похищения против футбола за персонално богатство. Ако използваме думата „ митинг “, това, което вършим сега, също е форма на митинг. Надявам се от ден на ден хора, които са несъмнено 90% от футболната общност, изключително след тези доказателства за връзки на настоящия президент с човек от черното тото. Всеки клуб, почитател, може да изрази своя митинг по всевъзможен метод. Ние изнасяме тази информация, защото тя доближи до моя екип, по-късно ще се обърнем и към Специализираната прокуратура. Тук става въпрос за съществени нарушавания, които вредят на българския футбол, за който всички милеем. Давам образец с президента на Германския футболен съюз – заради подозрения, че получил безценен часовник, подаде оставка, а тук приказваме за доста по-мащабни неща. Ясно ми е, че с това, което се случва в страната, футболът е финален приоритет, само че за нас, за Вас, е значим. Започваме тъкмо от този миг, с цел да може да има решителни дейности против тази корупция – резултатите са видни, стигаме до мача с Грузия. Това е мръсната страна на футбола, не ми прави никакво наслаждение – това не е методът, само че сме доведени до този миг от хора, които би трябвало да схванат, че е настъпил моментът за смяна. Това е тъмната страна на футбола, за жалост “, сподели още Бербатов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР