Призовавам да приемем ветото - да преодолеем тяснопартийното си его

...
Призовавам да приемем ветото - да преодолеем тяснопартийното си его
Коментари Харесай

Дариткова: Призовавам да приемем ветото - да преодолеем тяснопартийното си его и да творим решения

Призовавам да приемем ветото - да преодолеем тяснопартийното си его и да творим решения, създаващи условия за излаз от рецесията. Това сподели шефът на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова по време на дебата на президентското несъгласие върху част от Закона за дейностите по време на изключителното състояние

„ Изправени сме пред предизвикателство, което ще промени света във всичките му аспекти. Затова с цялата си отговорност ще прикани цялата ПГ на ГЕРБ да поддържа ветото. Осъзнавам несъгласието и това на нашите последователи, тъй като демаркационните линии и разделянето бяха начертани точно от президента.

Няма по какъв начин да се не помни, че преди месец ненадейно и нестимулирано сне доверието си от държавното управление. Споменът за ироничните забележки и вирусологичните разсъждения от 3 март, също е ослепителен. Факт е, че препоръчаният текст за параграф 12 е на Българска социалистическа партия и ние го подкрепихме след в началото отменяне, поради желанието да се приведе по-бързо в деяние Законът за изключителното състояние.

Факт е, че съветниците на президента са предложили отпадане единствено на наредбата, касаеща разпространяването на погрешна информация за заразна болест. В разнообразни сформира на Наказателния кодекс има дефиниция на действие за разпространяване на погрешна информация и съвсем 30 години няма несъгласие или усложнение при дефинирането. Това в този момент не е значимо “, акцентира още доктор Дариткова.

Според нея сме изправени пред невидима опасност с явен подстрекател – коронавирусът. „ Светът на следващия ден ще бъде различен. Политиците с дълготрайна визия би трябвало да го осъзнават. Не е време за политиканстване, ежби и опит от всичко да се създаде политически дял. Не е значимо кой ще направи най-ефектното изявление от парламентарната естрада, а какво на практика се случва от нашите решения.

Сигурно може да се оправяме и по-добре, само че аназилите ще оставим за бъдещето. Сега е време за незабавни решителни ограничения. Приоритетът би трябвало да бъде опазването на живота. Трябва да бъдем съпричастни с всички, само че най-много с тези, които стоят притихнали в обезпокоително очакване на пика на инфекцията, с лекарите, с медицинските сестри, лекарските асистенти, лаборантите, парамедиците, водачите, санитарите, доброволците, служителите на реда, социланите служащи.

Тяхната задача е да спасят повече човешки животи. Нали и ние сме се клели с всичките си дейности да се ръководим от ползите на народа. Да преодолеем тяснопартийното си его и да творим решения, създаващи условия за излаз от рецесията. Призовавам да приемем това несъгласие, с цел да може законът да стане факт “, сподели Дариткова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР