Привърженици на неправителствените биотехнологии са представили видео с инструкции, които

...
Привърженици на неправителствените биотехнологии са представили видео с инструкции, които
Коментари Харесай

Как да получите собствена ДНК в домашни условия? (ВИДЕО)

Привърженици на неправителствените биотехнологии са показали видео с указания, които всеки искащ може да употребява, с цел да получи лична ДНК в домашни условия, без особено съоръжение и химикали, оповестява Popular Science.

Във всяка клетка на индивида (и други животни, растения и гъби) се съдържа дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК) – макромолекула, която обезпечава съхранението, предаването от потомство на потомство и реализацията на генетичната стратегия за развиване и действие на живите организми.

Обикновено ДНК се намира в ядрото на клетката в състава на хромозомите.

Биолозите поучават искащите да получат пример на ДНК да изпълнят дребна чашка (например ракиена) със лична слюнка до една четвърт от нейния размер.

След това към нея се капват няколко капки миещ препарат за съдове – той би трябвало да съдържа натриев лаурилсулфат, който реализира лизис (разрушава клетъчните стени).

Малко ананасов сок ще в профил белтъците, „ излели “ се от клетките дружно с ДНК. След това щипка сол – с помощта на това вещество молекулите на ДНК стартират да се групират.

Накрая в чашата се налива алкохол с висок градус благодарение на сламка (за изолираност на генетичния материал от външната среда). Изваждането на ДНК може да стане с съчка за зъби.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР