Прищина/Виена. Специалният представител на Европейския съюз за диалога между Косово

...
Прищина/Виена. Специалният представител на Европейския съюз за диалога между Косово
Коментари Харесай

Gazeta Expeess : Курти се срещна с Лайчак във Виена

Прищина/Виена. Специалният представител на Европейския съюз за разговора сред Косово и Сърбия Мирослав Лайчак се срещна във Виена с министър-председателя на най-младата страна на Балканите Албин Курти, оповестява електронното издание на прищинския всекидневник Gazeta Express .

След срещата Лайчак написа в обществената мрежа „ Туитър “, че е провел задълбочена полемика с Курти по отношение на настоящата обстановка и разговора.

„ Във Виена през днешния ден организирах задълбочена полемика с министър-председателя на Косово Албин Курти по отношение на настоящото положение и пътя напред в разговора, подпомаган от Европейски Съюз “, гласи известието на дипломата.

Премиерът на Косово е на публично посещаване в Австрия. Според кабинета на министър-председателя по време на двудневното си посещаване във Виена Курти ще се срещне с австрийския канцлер Александер Шаленберг и други висши държавни чиновници. От кабинета му допълниха, че с изключение на формалните срещи, Курти ще взе участие и в полемика, проведена от Института „ Карл Ренер “ на тематика: „ Косово: лъч вяра за народна власт в Югоизточна Европа “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР