Приридозащитници се събират на нов протест в София в защита

...
Приридозащитници се събират на нов протест в София в защита
Коментари Харесай

17 града на протест в защита на Пирин и за оставка на Нено Димов

Приридозащитници се събират на нов митинг в София в отбрана на парк Пирин и с гледище за оставка на отрасловия министър.

Заявили присъединяване са 17 града от страната и 11 от чужбина. Началото на протестното шествие в София е оповестено за 18:30 часа.

Протестиращите упорстват за анулация на решението на държавното управление от 28 декември 2017 година, с което се разрешава застрояване на 48% от територията на Националния парк "Пирин ".

Според протестиращите държавното управление е погазило над 1000 писмени мнения и над 100 хиляди писма от жители от целия свят в отбрана на парка.

А решението погазва закона и заплашва природата. Природозащитниците предизвестяват, че измененията дават опция за изсичане на вековни гори и огромно строителство в естествения парк, който е обект на международното естествено завещание, предпазен от ЮНЕСКО. Решението не е в изгода за локалните общности, не взема решение казуса с монопола върху стопанската активност в региона, нито с презастрояването и ниските цени на парцелите, а основава юридически безпорядък, акцентират още уредниците на митинга.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР