Златото остава стабилно вложение - особено във времената на войни

...
Златото остава стабилно вложение - особено във времената на войни
Коментари Харесай

Германците трупат тонове злато

Златото остава устойчиво влагане - изключително във времената на войни и рецесии. Затова германците съхраняват над девет тона от скъпия метал. Дори и по-младите интензивно влагат в злато.

Златните съкровища на германците, които се състоят от кюлчета, монети и бижута, остават на високо равнище. Пандемията усили търсенето на злато като несъмнено пристанище в спешните времена - върхът за Германия бе реализиран през 2021-а година с 9089 тона.

Но и индикаторите за тази година не отстъпват изключително - във Федералната република към момента 9034 това от благородния метал са частна благосъстоятелност, открива изследване на франкфуртската " Reisebank ", един от главните продавачи на злато в Германия. Златото не носи нито лихви, нито дивиденти - само че продължава да е устойчиво влагане, показва АРД.

Почти шест % от международното злато е в Германия

Златните ресурси, които се съхраняват от частните семейства в Германия като инвестиции под формата на кюлчета или монети, са се нараснали от 2021-а година насам с 35 тона до 5229 тона. Останалите 3805 тона са бижута.

Заедно със златните запаси на Федералната банка - 3353 тона - се оказва, че 5,9 % от международното злато са немска благосъстоятелност. Стойността на това злато е към 750 милиарда евро.

Златото като отбрана от инфлацията

Тези, които купуват златото като инвестиция, дефинират като собствен главен претекст отбраната от инфлацията (38 процента). Към покупките на злато в това време са се насочили и младите от поколението Z (родени сред 1995 и 2010-а година). Нещо повече - от изследването излиза наяве, че те даже купуват много повече злато от по-възрастните.

През последните месеци инфлацията спадна, само че търсенето на злато се поддържа от войните и рецесиите, както и от неизвестността по отношение на изхода на значими избори като тези в Съединени американски щати, а и от упованието за понижаване на лихвите. Три четвърти от интервюираните в изследването на " Reisebank " декларират, че ще продължат да влагат парите си в злато.

То обаче въобще не е на ниска цена сега: от началото на годината до края на април цената за тройунция (31,1 грама) стигна 2431 $, откакто преди този момент бе към 2300 $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР