София Прайд 2024 ще се проведе на площад “Княз Александър

...
София Прайд 2024 ще се проведе на площад “Княз Александър
Коментари Харесай

По-близо до властта: Гей парадът се мести на жълтите павета

София Прайд 2024 ще се организира на площад “Княз Александър I Батенберг ” на 22 юни, оповестиха уредниците на проявата.

Новата локация на най-голямото събитие в отбрана на човешките права в България ще бъде хазаин на концерта, който предхожда протестното шествие и събира на сцената си едни от най-големите музикални звезди в България. 

София Прайд още веднъж ще даде опция на млади актьори да се изявят и да пеят пред хиляди.

„ За 17-та поредна година София ще бъде хазаин на единствения Прайд в страната и за първи път ще имаме опцията знаковият площад Батенберг да бъде мястото на събиране и концерта. Надяваме се, че разположението на новата локация, в “триъгълника на властта ”, ще накара властимащите да чуят по-ясно настояванията на Прайда, главно за правното контролиране на хилядите еднополови фамилии у нас. В момента сме в развой на набиране на доброволци за събитието, тъй че всеки искащ може да се включи като попълни формуляра за София Прайд “, показа Симеон Василев от организационния комитет на гей парада.



До тази година гей парадът започваше постоянно в пространството пред Паметника на руската войска

Фокусът на София Прайд 2024 ще бъде ролята на ЛГБТ+ хората в България за развиването на българското общество. Кампанията тази година ще покаже полезностите и хората, които ни обединят, а не разделят. 

София Прайд се провежда от фондация GLAS, взаимно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет. Събитието през 2024 е подкрепено от Български фонд за дамите, Посолство на Съединени американски щати в България, Посолство на Австралия, Посолство на Англия, Посолство на Кралство Нидерландия, Посолство на Франция, както и от фирмите Absolut, Accenture, EY, HP Enterpise,  Mastercard, Progress, Paysafe и WorkNomads LAB Hotel.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР