Принципът на синхроничността като явление за първи път е обобщен

...
Принципът на синхроничността като явление за първи път е обобщен
Коментари Харесай

Синхроничност – нищо в живота не е случайно

Принципът на синхроничността като събитие за първи път е систематизиран от психолога Карл Юнг. Той твърдо отхвърля случайностите и счита, че всички събития са свързани по един или различен метод.

Синхроничността е феномен, съгласно който нито едно съвпадане в живота не е случайност. Всички случайности са резултат от тъкмо избрана причинност и демонстрират свързаността на протичащите се събития с личността на всеки един човек

Според Юнг съществуват три типа събития, които са свързани с явлението синхроничност. Това са:

- Събития, които хората виждат в съня си;

 Небе

- Събития, които занапред следва да се случат;

- Събитията, които демонстрират взаимовръзката сред мислите на хората и заобикалящия ги свят.

Един доста елементарен образец за правилото на синхроничността е обвързван с мислите. Когато си мислите за някого и в идващия миг той ви се обади или го срещнете. Това не е случайност, а синхроничност.

Основната концепция, залегнала в правилото на синхроничността е, че самите ние, волно или несъзнателно направляваме събитията в живота си.

Затова няма по какъв начин да не отбележим тук връзката сред синхроничността и силата на положително или надлежно – отрицателното мислене. Много са теориите за синхроничността.

 Позитивно мислене

Според някои от тях несъмнено събитие се случва в живота ни, тъй като самите ние мислим доста за него. Когато насочим своите мисли към някоя концепция, ние спомагаме това тя да бъде осъществена.

Хората, които имат вяра в синхроничността, считат, че това важи както за позитивните, по този начин и за неприятните събития в живота ни.

Няма изцяло разумно пояснение за синхроничността. Явлението към момента не е научно потвърдено. Все отново квантовата физика намира ненапълно синхроничността за допустима.

Според нея всичко към нас е обвързвано на равнище атоми. От това следва, че смяната на едно място може да докара до смяна на друго място.

Най-доброто, което може да създадем, с цел да следваме правилото на синхроничността, е да мислим положително и същински да имаме вяра, че всяко едно събитие /било то и лошо/ е значим житейски урок, от който сме имали потребност.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР