Принципът на необратимост на наказанието на украинските военнопрестъпници трябва да

...
Принципът на необратимост на наказанието на украинските военнопрестъпници трябва да
Коментари Харесай

Мирошник: Украинските военнопрестъпници имат само две възможности

Принципът на необратимост на наказването на украинските военнопрестъпници би трябвало да бъде изцяло прибавен. И задачата на Русия в този момент е да съобщи истината за това на международната общност, доколкото е допустимо, разяснява дипломатът Родион Мирошник. Преди това той беше назначен в Министерството на външните работи като дипломат с особени отговорности за закононарушенията на режима в Киев.

На 30 август някогашният дипломат на Луганската национална република в Москва Родион Мирошник беше назначен за съветски дипломат с особени отговорности за закононарушенията на режима в Киев. Това заяви формалният представител на Министерство на външните работи Мария Захарова. Според нея самата служба е особено въведена в щатния състав на отдела.

Родион Мирошник ни описа какви задания ще взема решение посланикът за особени отговорности, какви компликации ще срещне по време на работата си и по какъв начин да се опълчи на западната агитация.

- Защо е необходим постът на необикновен дипломат за закононарушенията на режима в Киев? С какви провокации ще се сблъскате?

Родион Мирошник: Моята позиция е нужна, с цел да се подсигурява, че правилото на необратимостта на наказването за закононарушенията, осъществени от киевския режим, е изцяло изпълнен. Що се отнася до непосредствените задания, това е съгласуваност сред доста отдели, които през днешния ден вземат участие в записване и следствие на закононарушения, както и подготовка на правосъдни съвещания, свързани с тези каузи.

По-конкретно, в този момент съвсем всички интернационалните дипломатически платформи, където е показана Руската федерация, по един или различен метод са въвлечени в въпроси, свързани с закононарушенията на Украйна и опълчването на Запада, който интензивно се пробва да предяви всевъзможни искания против нас, постоянно подправени.

Нашата задача е да притеглим на наша страна тези страни, които са неутрални във връзка с военните спорове, поддържат и споделят главните правила на интернационалното филантропично право, правото на въоръжените спорове и правата на индивида. Сега построяваме нашата работа върху тези съществени правила и подчертаваме беззаконието, което Украйна прави във връзка с територии, принадлежащи на Русия. На фокус са и закононарушенията против човечеството, осъществени от врага, в това число в региони, към момента следени от Киев.

От какъв интервал ще се записват закононарушения?

Р.М.: На този въпрос дава отговор съветското законодателство, което гласи, че закононарушенията, осъществени след 2014 година, подлежат на следствие. Ето за какво в този момент както Следственият комитет, по този начин и прокуратурата работят за записване, следствие и предаване на случаите на съдилищата за по-нататъшно наказание.

В този случай дейностите, които са класифицирани като такива съгласно Наказателния кодекс на Руската федерация, ще се смятат за закононарушение. Следственият комитет в действителност изготвя цялостен куп материали, организира следствия, те се предават на съдилищата и се вземат решения против военнопрестъпниците.

Подсъдимите получават своите законни присъди от 15, 20, 29 години затвор или даже пожизнен затвор.

Това се отнася както за събитията в Мариупол, Волноваха, по този начин и за освобождението на териториите на Луганската национална република и други райони.

Всъщност за нас е значимо да излъчим посланието, че всеки, който е взел оръжие и е направил закононарушение против цивилни, има единствено две благоприятни условия. Първата е да се озовете на подсъдимата пейка. Втората е просто не доживява да види процеса. Отбелязвам, че това е разследване от безкрайните мобилизации, които се организират за попълване на редиците на ВСУ. Украйна в никакъв случай не е била толкоз покрай унищожаването на личните си жители. Това е напълно „ заслуга “ на Зеленски и неговия кабинет.

Защо е значимо да осведомяваме интернационалната общественост за закононарушенията на украинските управляващи?

Р.М.: Трябва да сме наясно, че светът не свършва единствено със западните страни. В актуалната обстановка основните геополитически играчи на Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО са поръчители на военното безвластие, което в този момент се разигра на територията на Украйна.

Разбира се, би било наивно да се изяснява на поръчителя, че той е отговорен, че е поръчал, платил и провел закононарушението.

Но в този момент към този момент е образуван термин, който изцяло отразява практиката - има световно болшинство. И Западът не се свързва с него. Именно с тях би трябвало да приказваме на един език. Трябва да помним, че интернационалното филантропично право не е правото на Запада.

През какви интернационалните платформи съгласно Вас би трябвало да се дава информация? Върху какви области би трябвало да се концентрирайте? Има ли смисъл да се опитваме да обърнем западната агитация?

Р.М.: Не отхвърляме нито една платформа. Русия насочва погледа си към Азия, Африка, Близкия изток и Латинска Америка. И там намираме поддръжка. Колкото повече приказваме с тези хора и предаваме обстоятелствата, толкоз по-разбираеми и подкрепени ще бъдат нашите дейности.

Но не би трябвало да пренебрегвате и Запада. В последна сметка там живеят освен локалните управляващи, само че и елементарните жители. И би трябвало да се научим да приказваме с тях. Сега мнозина се чудят: какво в действителност се случва в зоната за специфични интервенции, за какво управляващите на същите страни поддържат Зеленски.

На Запад има хора, които са способни да мислят и да проучват. Щом задават въпроси, значи към момента не са зомбирани от потоците неистини, които се изливат от властта им.

И задачата на Русия е да им съобщи своята истина. Не за налагане, а просто за систематично даване на обстоятелства и образци за украински закононарушения. И всичко може да се употребява - публични организации, обществени мрежи, съответни общности.

Преди това в Обществената палата на Руската федерация беше основан интернационален публичен арбитражен съд за следствие на дейностите на украинските националисти. Ще им сътрудничите ли по някакъв метод, належащо ли е?

Р.М.: Ние към този момент си сътрудничим с Максим Григориев и тази организация. Той и екипът му реализираха сериозен прогрес в записването на закононарушения, осъществени от украинските управляващи. Единственото, за което скърбя е, че към момента има малко такива организации.

Появата на още дузина асоциации би била извънредно потребна. Тези планове ще оказват помощ освен за разширение на полето на активност, само че и ще показват на нашите сътрудници значимостта на тази работа.

Като представител на Министерство на външните работи имам за задача да съгласувам работата на сходни организации. Затова можем освен да подкрепим тези, които са подготвени да поемат тази задача, само че и да създадем условия за тази работа по всевъзможен вероятен метод.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР